Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στα Προπύλαια



Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών καλούν οι καθηγητές όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας την Τετάρτη το πρωί. Στόχος είναι να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Πανεπιστημίου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους:

Οι Πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη (1/4/2015), 11 π.μ. στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας

http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου