Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Πυρήνες της Φωτιάς»: «Χειρονομία απελευθέρωσης» η κατάληψη της Πρυτανείας

Ως «χειρονομία απελευθέρωσης», αποδίδουν οι κατάδικοι τρομοκράτες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα περίπου 20ατόμων, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σε κείμενο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου (30/03), και υπογράφει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF», στο οποιο περιγραφεί ως πράξη ανταρσίας.
«Η κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου και ο επαναπροσδιορισμός του ως εστία αντιπληροφόρησης, είναι μια χειρονομία απελευθέρωσης, μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης. Είναι μια πράξη ανταρσίας, που σπάει τη σμιλεμένη σιωπή του πλήθους, σαμποτάρει τον οργανωμένο χρόνο της πλήξης, διακόπτει τα προγραμματισμένα δρομολόγια και συμβαίνει ως αυθεντικό ξέσπασμα ελευθερίας, ενάντια στο ημερολόγιο της κανονικότητας που έχουμε εγκλωβίσει τη ζωή μας, μετρώντας τις μέρες μας ως αριθμούς, με τον μονότονο τρόπο των λογιστών».
Σε «απάντηση των επικριτών τους, οι καταληψίες της Πρυτανείας, τονίζουν, «Ναι, λοιπόν, είμαστε εχθροί με τη δημοκρατία τους κι έχουμε πόλεμο.
«Κοίταξε το φόβο στα μάτια και ο φόβος θα φοβηθεί πρώτος».
Με αναγγελίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο αντιεξουσιαστές και «αλληλέγγυοι» απεύθυναν κάλεσμα σε άτομα του «χώρου» για «ενίσχυση της Κατάληψης της Πρυτανείας» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου