Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πλωτάρχης ε.α. ΠΝ υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση της ΜΥΚ.


Μηνυτήρια αναφορά για τα όσα ειπωθηκαν κατά των βατραχανθρώπων της ΜΥΚ κατέθεσε απόστρατος πλωτάρχης.
Ο Παναγιώτης Σταμάτης πλωτάρχης ε.α “μη δεχόμενος τον διασυρμό των Ενόπλων Δυνάμεων”, όπως αναφέρει κατέθεσε την παρακάτω μηνυτήρια αναφορά:
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Αρ. πρωτ. 2515/30/3/15

ΕΝΩΠΙΟΝ
ΤΗΣ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
κ.κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Αρ. πρωτ. 2515/30/3/15

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών, αρ.48. (panos_stamatis@yahoo.gr)
ΚΑΤΑ
Παντός υπευθύνου, που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα.

Αξιότιμη κ. Εισαγγελεύ,
Πρόσφατα περιήλθαν σε γνώση μου κρίσιμα πραγματικά περιστατικά, δημοσιεύματα σε Κυριακάτικες εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας Πρώτο Θέμα, Βήμα κ.α.), σε Διαδικτυακά μέσα ενημερώσεις και σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, για τη δήλωση της Βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Βασιλικής Κατριβάνου και άρθρο του δημοσιογράφου Θανάση Καρτερού, από τα οποία προκύπτει κατά την άποψή μου, άδικη και ποινικά επιλήψιμη πράξη και μάλιστα κατ’ εγγύτατο νομικό χαρακτηρισμό, ενδεικτικά: (191 ΠΚ, 192 ΠΚ, κ.α.) εκ μέρους Βουλευτού και δημοσιογράφου.

Ι. ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Μία μόλις ημέρα μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που φέτος έγινε χωρίς κιγκλιδώματα και τεχνητά φράγματα, προκειμένου ο λαός να έρθει σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στρατευμένα παιδιά του, να τα καμαρώσει και να νοιώσει υπερήφανος, ανακαλώντας στη μνήμη του την ιστορία και τους αγώνες του, καταλογίζεται σε άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και δη της Ομάδος Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ), ενδεχόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά, διότι κατά τη διάρκεια αυτής της παρέλασης και προς το τέλος, φώναξαν:
«Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε».
Το γεγονός αυτό (σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτιου 2015 και της ιαχής των ΟΥΚ,) έκανε την κ. Β. Κατριβάνου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητά την τιμωρία τους, απευθυνόμενη δε προς αυτούς, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (ρατσιστικούς), σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (FACEBOOK).
Η ανάρτηση έχει ως εξής:
"Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία
Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνει χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε»;
Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει".
…………………………………………………………………………..Τέλος αναρτήσεως.

Στην πραγματικότητα όμως το σύνθημα των ΟΥΚ: «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε», δεν είναι παρά μια ιαχή, η οποία εκφράζει ένα όνειρο και όχι προτροπή ή παρότρυνση. Είναι εντελώς διαφορετικό να πει κάποιος ¨εμπρός να πάρουμε την πόλη¨ και άλλο να εκφράσει δυνατά ένα όνειρο του.
Πουθενά μέχρι και σήμερα στο Νομικό μας κόσμο δεν έχει υπάρξει ποινικοποίηση ¨ονείρων¨.

Στις ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων (ΟΥΚ), τα στελέχη εκπαιδεύονται με σκοπό κανένας φοβικός φραγμός να μην υπάρχει αφού δεν πρέπει να φοβούνται τη δράση του αντιπάλου.
Ουδόλως κινδυνεύει η δημοκρατία μας από τις ιαχές των ΟYK και δεν είναι σωστό και πρέπον να ψάχνουν διάφοροι πολιτευτές μας, δημοσιογράφοι, κ.α. φασίζουσες ή φασιστικές νοοτροπίες ή ευθεία πρόκληση της δημοκρατίας, στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΟΥΚ), ένεκα ιαχών σε εθνικές παρελάσεις.
Γνωρίζουμε σε όλους ότι η ΜΥΚ (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών), που ανήκουν τα ΟΥΚ, έχει συσταθεί πολλά χρόνια τώρα και τα στελέχη της έχουν υποστεί σκληρή εκπαίδευσή, σε ανορθόδοξο πόλεμο και σε αντίξοες συνθήκες. Τα στελέχη της, έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική και θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι σήμερα ότι η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από αυτούς που έχουν το ιερό καθήκον να την διαφυλάσσουν και μάλιστα με την ίδια τη ζωή τους.

Η παραπάνω δυσφημιστική και απαξιωτική ανάρτηση της κ. Κατριβάνου, αναπαράχθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδίκτυο)
Αποκορύφωμα δε, είναι το άρθρο του Θ. Καρτερού στην Αυγή online, ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει:
« Βρες άκρη με τους στρατόκαυλους. "Και τ' όνειρό μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε" διακήρυξαν στεντορεία τη φωνή στη διάρκεια της παρέλασης οι άνδρες των ΟΥΚ.

Και φυσικά το όλον δεν ήταν καθόλου αυθόρμητο. Δουλεμένο πολεμοχαρώς ήταν. Το φώναζε πρώτα κάποιος και εν συνεχεία το επαναλάμβανε ομοθυμαδόν σύμπας ο σχηματισμός. Που σημαίνει ότι κάπως έτσι ξυπνάνε, κοιμούνται και βαδίζουν αγέρωχοι προς το μέλλον οι επίλεκτοι κάποιων μονάδων του ελληνικού στρατού. Και καλά, οι απλοί ένστολοι είναι υποχρεωμένοι, ας πούμε, να φωνάζουν ότι τους λένε οι από πάνω να φωνάξουν. Πετάει ο βάτραχος, πετάει. Ας πούμε... Αυτοί οι από πάνω επικίνδυνοι ηλίθιοι, στους οποίους η δημοκρατία και η πατρίδα εμπιστεύονται όπλα και εξουσίες για την άμυνά τους, από ποιες τρύπες μαύρης βλακείας και άραχλης πατριδοκαπηλίας έχουν βγει; Πώς τους ανέχονται οι ανώτεροι και οι ανώτατοι; Ή μήπως αυτό είναι το γενικό κλίμα στον στρατό και ειδικότερα στις ειδικές δυνάμεις; Υπάρχουν εδώ δύο ζητήματα. Το ένα είναι η διαταραγμένη, σε βαθμό φασιστικής ψυχοπάθειας, διαπαιδαγώγηση και κατεύθυνση τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων. Το δεύτερο είναι ότι η πρόκληση στρεφόταν ολοφάνερα κατά της νέας κυβέρνησης».
Κινούμενοι είτε με γνώμονα την αύξηση της απήχησής τους στο αγοραστικό κοινό (ό,τι αφορά τα ΜΜΕ) είτε από πολιτική σκοπιμότητα, όλοι οι ανωτέρω έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα εμπρηστικών δηλώσεων με προφανή σκοπό την μείωση του αξιόλογου έργου, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προσβάλλοντάς τους, διαδίδοντας για ύπαρξη φασιστικών και ακροδεξιών θυλάκων καθώς επίσης να ζητούν την κάθαρση και την τιμωρία τους, επειδή κατά την κ. Βουλευτή ¨η ατιμωρησία τους εκτρέφει¨.


Με τον τρόπο όμως αυτόν, και ειδικότερα σε συνδυασμό και με την γενικότερη οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι, και όχι μόνο, ενσταλάζεται και εμφυτεύεται στις καρδιές των πολιτών το σπέρμα του διχασμού, του μίσους και της εχθρότητας, δημιουργείται στους πολίτες μία συναισθηματική διέγερση και φόρτιση που συνοδεύεται από μία αποστροφή της μίας ομάδας προς την άλλη (στρατιωτικοί, πολίτες) και ενδεχομένως και από αμοιβαία καταφρόνηση και εχθροπάθεια.
Εύκολα μπορεί δε να θεωρηθεί ως μια στοχευόμενη φραστική (ρατσιστική) επίθεση στις ειδικές δυνάμεις του στρατού (OYK) και στους εν γένει στρατιωτικούς (ρατσιστική βία, παραβίαση του ν. 927/79 που τιμωρεί τη ρατσιστική προπαγάνδα, το ν. 3304/2003 που ποινικοποιεί τη διάκριση, την επιβαρυντική περίσταση των ρατσιστικών κινήτρων 79 παρ. 3 ΠΚ).

ΙΙ. ΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Α. Κατά τη διάταξη του άρθρου 191 ΠΚ:
1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ευρώ.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Β. Κατά τις διατάξεις του άρθρου 192 ΠΚ, που τιτλοφορείται «διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες ή διχόνοια», «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσει την κοινή ειρήνη, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν σύμφωνα με άλλη διάταξη δεν επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή».

Η διάταξη αυτή τέθηκε ουσιαστικά για την προστασία της δημόσιας τάξης και την από το Κράτος Δικαίου αντιμετώπιση και ποινική καταστολή των οξυτήτων εκείνων, τις οποίες δεν μπορεί η δημοκρατική έννομη τάξη, που εγγυάται σε όλους την ακώλυτη άσκηση των ατομικών και άλλων δικαιωμάτων τους σε ισότητα, να ανεχθεί, και προβλέπει, όπως και τα άρθρα 190 και 191 του Π.Κ., το έγκλημα «της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών». Κατά τις περιπτώσεις αυτές λοιπόν δημιουργείται στους πολίτες πνεύμα, όχι απλώς οξύτητας, αλλά μισαλλοδοξίας, απέναντι σε κάποιες κοινωνικές ομάδες.

Η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος αυτού κατά τη διάταξη αυτή συνίσταται στη δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικά, έγγραφα, ραδιοφωνικά, εντύπως, κτλ) πρόκληση ή διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια, που είναι η αποστροφή και το μίσος, και δι` αυτών στη διατάραξη της κοινής ειρήνης, ήτοι της εμπιστοσύνης της ολότητας επί την αδιατάρακτη ειρηνική κατάσταση. Η υποκειμενική υπόσταση αυτού συνίσταται στο δόλο (έστω και ενδεχόμενο) του δράστη, ο οποίος γνωρίζει και θέλει με την ενέργειά του να προκληθούν ή διεγερθούν οι πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια και να διαταράξει έτσι την κοινή ειρήνη. (208/1991 ΑΠ).

Ως κοινή δε ειρήνη των πολιτών θεωρείται τόσο η εξωτερική κατάσταση της ειρήνης των πολιτών (αντικειμενική έννοια), όσο και το υποκειμενικό αίσθημα της εννόμου αυτών ασφαλείας (υποκειμενική έννοια). Αρκεί δε όταν θίγεται το ένα απ’ αυτά. Πολίτες θεωρούνται κατηγορίες πολιτών, ήτοι ομάδες που συνδέονται με θρησκευτικούς, πολιτικούς, επαγγελματικούς, ή άλλους λόγους.

Επειδή, έχω το απαραίτητο έννομο συμφέρον (αρθ. 40 ΚΠΔ), είναι δε νόμιμη, βάσιμη, αληθής και εξαιρετικής φύσης.
Επειδή, τα πρόσωπα που διέπραξαν τα ανωτέρω αναφερόμενα αδικήματα είναι δυνατόν να προσδιορισθούν από την διενεργηθησοµένη ανάκριση.
Επειδή, οι ανωτέρω πράξεις τιμωρούνται από τις διατάξεις του Π.Κ. καθώς και ειδικών ποινικών νόμων.
Επειδή, στη νομοθεσία μας προβλέπεται ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δικαιούται σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα (άρθρο 35 εδ. γ΄ ΚΠΔ).
Επειδή η Πατρίδα μας έχει υποφέρει επανειλημμένα στο παρελθόν από διχαστικές καταστάσεις και θα ήταν καταστρεπτικό, ιδίως τώρα που διάγουμε τεράστια οικονομική κρίση, να βιώσουμε την απαξία των θεσμών (στρατός) .
Επειδή, όλως ενδεικτικά, οι εν λόγω πράξεις έχουν τελεστεί από το απόγευμα της Τετάρτης 25/03/2015 μέχρι σήμερα στα πλαίσια εκπομπών ενημερωτικών ή πολιτικού περιεχομένου των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που έχουν πανελλαδική εμβέλεια ή εκπέμπουν στην περιοχή της Αττικής καθώς στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (διαδίκτυο).
Επειδή ήδη οι παράνομες αυτές ενέργειες έχουν οδηγήσει εν δυνάμει σε κλονισμό της εμπιστοσύνης του κοινού για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και σε αμοιβαία διχόνοια μεταξύ των.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω εκφράζω την άποψη ότι συντρέχουν οι αναγκαίες εκείνες ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό βεβαιότητας ώστε να επιβάλλεται η ποινική τους αξιολόγηση και συνεπακόλουθα την τεκμηρίωση τους.
Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι κατά την άποψή μου, υφισταμένων κατά την κρίση Σας των νομίμων προϋποθέσεων, την εισαγωγή της υποθέσεως κατ΄ άρθρον 29 Κ. Ποιν. Δ. στο Δικαστήριο των Εφετών και τον ορισμό Εφέτου Ανακριτή.
Η εκδήλωση της παρούσας μηνυτήριας αναφοράς γίνεται για τη διαφύλαξη και την προστασία των δικαιωμάτων μου και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον ως πολίτης Δημοκρατικού Κράτους και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού εν εφεδρεία.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου
ΕΞΑΙΤΟΥΜΑΙ
Την άμεση και κατεπείγουσα ποινική αξιολόγηση και διερεύνηση του θέματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν και εξατομικευτούν οι διαφαινόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις, να συνδεθούν με τους φυσικούς αυτουργούς και για τις κατά νόμο ενέργειές Σας.
Επιπλέον δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για όλα τα αδικήματα που συρρέουν από τα αναφερόμενα, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης και για υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς και για χρηματική ικανοποίηση (44) ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης επελθούσας σε εμένα (προσβολής της τιμής), από τις εν λόγω διαφαινόμενες πράξεις.
Προς απόδειξη όλων των παραπάνω, ζητούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σας προσκομίζονται (4) αντίγραφα από δημοσιεύματα: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΝΤΙΚΙ, ΑΥΓΗ online, news 247.

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2015

Ο Μηνυτής και Πολιτικώς Ενάγων
Πλωτάρχης ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης ΠΝ

Πηγή: www.onalert.gr/

1 σχόλιο: