Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κινητοποίηση Αστυνομίας ενόψει Πολυτεχνείου

Φωτογραφία από παλιότερα επεισόδια σε επέτειο του Πολυτεχνείου - Πηγή: Eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Περίπου 7.000 Αστυνομικοί θα διατεθούν στα μέτρα που σχεδιάζει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για τις τριήμερες εκδηλώσεις που άρχισαν χθες και θα κλιμακωθούν μέχρι και την αυριανή πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο.

Το επιτελείο της Λεωφόρου Κατεχάκη έχει λάβει αυξημένα μέτρα για όλο το επόμενο διάστημα καθώς εκτός της αυριανής πορείας, υπάρχουν η “κάθοδος” των αγροτών στην Αθήνα την Τετάρτη, η επίσκεψη του Τζον Κέρι στις 4 Δεκεμβρίου αλλά και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Επιπλέον, ανησυχία επικρατεί και για τις πορείες μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, στις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο κτήριο τη Λ.Κατεχάκη.έχει συζητηθεί και το "μανιφέστο βίας" που συνυπογράφουν ο Νίκος Ρωμανός και ο Παναγιώτης Αργυρού, και την προτροπή για... «Μαύρο Δεκέμβρη». Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαβάζουν “πίσω από τις λέξεις”, με δεδομένο ότι το κείμενο αναρτήθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση για τις απειλές σε βάρος του από τον έγκλειστο για τρομοκρατικές ενέργειες της ΣπΦ, ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης.

Πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας έδωσε πρόσφατα το στίγμα του τρόπου που θέλει να λειτουργούν οι αστυνομικοί. Μιλώντας στους άνδρες των ΜΑΤ σημείωσε: «Όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, έτσι ώστε να περάσει, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός που διαδηλώνει για συγκεκριμένους λόγους -που θα μπορούσαμε να διαδηλώνουμε κι εμείς-(..)Όχι προκλήσεις, όχι προσβολές. (..) Εμείς είμαστε εκφραστές του νόμου και της τάξης».

Αλεξίου Νάντια , CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου