Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Αναβολή του ντέρμπι- Επεισόδια έξω από το γήπεδο της Λ.Αλεξάνδρας- Τραυματίας Αστυνομικοί

Επεισόδια στο γήπεδο του ΠΑΟ. Προσαγωγές και συλλήψεις οπαδών. Απόφαση για διακοπή του αγώνα με αφορμή ρίψη φωτοβολίδας. Τρεις τραυματίες Αστυνομικοί.

Τρεις τραυματιες Αστυνομικοί. Ενας σοβαρά – εκτός κινδύνου- από καρέκλα στο κεφάλι κατα την υπηρεσία μέτρων μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Αστυνόμος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401ΣΝ όπου και νοσηλεύεται. Ένας ακόμα αρχιφύλακας των ΜΑΤ κι ένας αστυφύλακας με ελαφρά τραύματα, χωρίς καμία ανησυχία νοσηλεύονται στο 401ΣΝ.

Ύστερα από ρίψη φωτοβολίδας (21/11-18.05) κατά την έξοδο στον αγωνιστικό χώρο της ομάδας του Ολυμπιακού, αποφασίστηκε (21/11-19.50) με εντολή μετά από έλεγχο, στο χώρο του γηπέδου, να διακοπεί το ντέρμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες αθλητικών συντακτών, ενώ επικρατούσε απόλυτη ηρεμία, αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα, ενώ σημειώνουν είχε προηγηθεί η αναφορά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού για τη ματαίωση του ντέρμπι, απόφση την οποια επικύρωσε ο διαιτητής και παρατηρητής του αγώνα.



Ακολούθησε εκκένωση (21/11-20.15) του γηπέδου, με εκτεταμμένα επεισόδια, χρήση χημικών και πετροπολεμος από τους θερμοαιμους οπαδούς. Διμοιρίες έχουν αναπτυχθεί στο ΜΕΤΡΟ στην αποτροπή μετακίνησης ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια να καταφύγουν στους χώρους του σταθμού.
Δεκαεξι συλλήψεις κατά τη διαδικασία εκκένωσης του γηπέδου ενώ δεκαδες προσαγωγές εχουν οδηγηθεί στο τμήμα αντιμετώπισης αθλητικής βιας της Ασφάλειας Αττικής.

Είχαν προηγηθεί (21/11-18.05) επεισόδια κατα την προσέλευση των οπαδών των «πράσινων» οι οποιοι συγκρουστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις με την κατασταση περιμετρικά του γηπέδου να περιγραφεται από ένταση και εκτεταμένα επεισόδια.
Στην οδό Τσόχα οπαδοί του ΠΑΟ, με ρίψεις αντικειμένων, μάρμαρα και πέτρες στους αστυνομικούς προκάλεσαν επεισόδια, ενω μέσα στη Θύρα 13 έσπασαν καθίσματα και απέρριπταν πέτρες έξω από το γήπεδο στους αστυνομικούς.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά την προσέλευση – αρκετή ώρα πριν την έναρξη- του ντέρμπι ΠΑΟ ΟΣΦΠ, κι ενώ είχαν δωθει εγγυήσεις για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου