Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΣΥΦΥ: «Είναι άκαιρες οι καταργήσεις για τις υπηρεσίες φύλαξη των συνόρων και ταυτοποίησης των μεταναστευτικών ροών»

Οι καταργήσεις των Τμημάτων Συνοριακής Φύλακης και Υπηρισιών Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης 2ης και 3ης ζώνης, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, ενώ αντίθετη εκφράζεται και η Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.



Έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση κατάργησης Υπηρεσιών Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και Τμηματων Συνοριακής Φύλαξης, με το πρόβλημα να εντοπίζεται πιο έντονο στην περιοχή της Θεσσαλίας (Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα), με την πρόταση, να περιλαμβάνει την κατάργηση όλων των Υπηρεσιών Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στην Περιφέρεια, σε μία περιοχή που κατά τους θερινούς κυρίως μήνες κατακλύζεται από παράνομους μετανάστες που εργάζονται αδήλωτοι στο θεσσαλικό κάμπο.




«Στρατηγικός στόχος της αναδιάταξης της ΕΛ.ΑΣ. είναι η αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αντί να φυλάμε κτίρια και ταμπέλες να φυλάμε τους πολίτες» τόνισε (19/11) από τη Λάρισα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη Δημ. Αναγνωστάκης.


Από την πλευρά του ο Β’ αντιπρόεδρος Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ, Παναγιώτης Σβερώνης, σημειώνει » Την ώρα που μία – μία οι γείτονες χώρες ανακοινώνουν το κλείσιμο των συνόρων στους παράνομους μετανάστες η ελληνική πολιτεία καταργεί με σχέδιο νόμου τα τμήματα δίωξης παράνομης μετανάστευσης της 2ης και 3ης ζώνης. Είναι τουλάχιστον άστοχο και άκαιρο αυτό το μέτρο που καταργεί τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες για την φύλαξη των συνόρων και τη διαχείριση – ταυτοποίηση των μεταναστευτικών ροών. Ελπίζουμε η διαβούλευση που θα ακολουθήσει – όπως δεσμεύτηκε η πολιτική ηγεσία δια στόματος γενικού γραμματέα του υπουργείου προστασίας του πολίτη κ. Αναγνωστάκη – να είναι ουσιαστική και να ανατρέψει αυτές τις σκέψεις που θα είναι καταστροφικές για το κοινωνικό σύνολο».
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, διατείνεται υπερ της αναδιάταξης του ένστολου δυναμικού και των Αστυνομικών Υπηρεσιών παρα τις καταργήσεις. Αυτές οι αποφάσεις όμως, βρίσκουν αντίτεθους τους Δημάρχους, μεταφέροντας τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών, σημειώνουν την ανάγκη για καλύτερης αστυνόμευση, ενώ υπογραμμίζουν τη διαφωνία τους για τις καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών.
Οι συνδικαλιστές των Συνοριακών Φυλάκων, ηδη, έχουν εκφράσει ανοιχτά, την αντίθεσή τους, με την επικείμενη πρόθεση βάσει των προτάσεων στο σχέδιο αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιων της ΕΛ.ΑΣ για τις συγκεκριμένες Υπηρεσίες.

πηγη:nantiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου