Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

"Όταν θα μιλάω εγώ δεν θα μιλάει κανείς, ούτε και θα κοιτάει πίσω του"

Με αυτή την δημοκρατική και απίστευτα αριστερή δήλωση ο κ. Τόσκας, έκανε τη πρώτη γνωριμία του με τους άνδρες της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ.

έδωσε συγχαρητήρια, για τη στάση τη χθεσινή, που έγινε με σύνεση και χωρίς συγκρουσιακή διάθεση.

Οι άνδρες αυτών των ομάδων δεν έχουν καμιά συγκρουσιακή διάθεση, γιατί από τις συγκρούσεις καταλήγουν ή σε νοσοκομείο ή στο εσωτερικών υποθέσεων.

Μας ειπε βέβαια ότι κάτι ξέρει από τακτική και από κινήσεις αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου για αυτό. Να δημιουργήσει η αστυνομία ηπιο κλίμα φυσικά και δε γίνεται καθώς το κλίμα είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών. Όταν δηλ. θα παίρνουν τα σπίτια του κόσμου η αστυνομία δε μπορεί να δημιουργήσει ήπιο κλίμα. Είπε ακόμα, η αστυνομία δεν είναι ίδια με τους παραβάτες. Αυτοί πετάνε μολότωφ και πέτρες "εμείς" δε μπορούμε.

Σαφώς και δε μπορούμε όμως πρέπει να τους αποτρέψουμε και φυσικά να τους συλλάβουμε, κ. Υπουργέ. "Η πειθαρχία είναι καλό πράγμα και δεν είναι μόνο για το στρατό", το λέει αυτό στη πιο πειθαρχημένη ομάδα της ΕΛ.Α.Σ την ΥΑΤ, που κατά τη γνώμη μου είναι εξίσου πειθαρχημένη, αν όχι περισσότερο, από τις στρατιωτικές ομάδες. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι δεν έχει γνώση σε ποιους μιλάει.

Η Αστυνομία, πληροφοριακά, στηρίζεται και στην ιεραρχία και στην πειθαρχία. Μας είπε τις σκέψεις του για την προτεραιότητά της Αστυνομίας πρέπει να είναι τα ναρκωτικά, η διαφθορά και όχι η καταστολή.

Θα έπρεπε κάποιος να πει στον κ. Τόσκα πως ΥΑΤ σημαίνει Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης και ΥΜΕΤ Υπηρεσία Μέτρων Τάξης, και μάλλον σε λάθος τόπο τα λέει αυτα.

Δηλαδή κυρίως για τη πρώτη υπηρεσία, ο ρόλος για τον οποίο υπάρχει είναι η καταστολή και δευτερευόντως η πρόληψη. Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι στο ότι δε χρειάζονται τόσες κλούβες στο κέντρο της πόλης αν και δε με έπεισε καθόλου πως το κάνει για το καλό της Υπηρεσίας και των ανδρών της.


Από την σελίδα FB του Χρήστος Κονταρίδης / Kontaridis Christos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου