Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ξεμείναμε απο Βολές ,ξεμείναμε και απο …»Πυρπολητές!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τελειώνοντας η χρονιά του 2015 και οι Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται ότι έχουν» ξεμείνει από Βολές αλλά και απο ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ»

Μετά και την τελευταία άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων και της Δύναμης «Δ» τον Ιούνιο του 2015 δεν είδαμε να εκτελείτε καμιά απο τις Ασκήσεις που ήταν σήμα κατατεθέν των ειδικών Δυνάμεων σε διακλαδικό επίπεδο !



Τότε όταν σε διάστημα ενός έτους είχαμε περίπου 12 με 15 Πυρπολητές να εκτελούνται και με παρουσία του Γ.Γ του ΝΑΤΟ ενώ σχεδόν πάντα ήταν παρών και ο εκάστοτε ΥΕΘΑ !

Κάποιοι έγραφαν τότε οτι είναι μικρές ασκήσεις με λίγες Δυνάμεις των Ειδικών Δυνάμεων και μάλιστα περίμεναν να εκτελεστούν σε μεγαλύτερη κλίμακα !

Η Χρονιά όμως φεύγει χωρίς να εκτελεστεί καμιά άσκηση της Δύναμης «Δ» ενώ είχαμε και την ματαίωση δύο μεγάλων Βολών και Ασκήσεων (ΚΑΜΠΕΡΟΣ) της ΠΑ που ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2015 και την Μεγάλη Αντιαεροπορική Βολή «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ » στο ΠΒΚ τον Νοέμβριο του 2015!



Η Τελευταία άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων έγινε τον Ιούνιο του 2015 και από τότε επικρατεί άπνοια στο ΓΕΕΘΑ …Ίσως να μην χρειάζεται περαιτέρω εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων της Δύναμης » Δ» …Ή δεν χρειάζεται πλέον η Δύναμης «Δ” που είναι το μακρύ χέρι του ΓΕΕΘΑ και είναι μόνο υπο τις διαταγές του Α/ΓΕΕΘΑ !

Να θυμίσουμε την τελευταία άσκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της (Δ) και τα αντικείμενα που εκτελέστηκαν !

Tις πρωινές ώρες της 9ης Ιουνίου 2015, με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και κατόπιν εισηγήσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο άσκησης «Πυρπολητής 3/15» ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ»).

Mε σκοπό τη διεξαγωγή επιχειρήσεων:

- Αποτροπής κατάληψης εθνικού εδάφους
– Προσβολής εχθρικών χερσαίων δυνάμεων
– Έρευνας – Διάσωσης Μάχης
– Εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας



Οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν μέσω:

– Ενεργοποίησης αεροπορικών δυνάμεων
– Ανάπτυξης τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων
– Συνέργειας με τοπικές δυνάμεις αμέσου επεμβάσεως



Στην άσκηση μετέχουν μαχητικά αεροσκάφη, ΑΣΕΠΕ και Ε/Π της ΠΑ και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων. Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε περιοχές (νήσους) του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε το Σύστημα Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των ΕΔ της χώρας.



http://veteranos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου