Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ήρωες και με πολύμηνη απόσπαση τα Στελέχη του Λ/Σ! (Επιστολή Αξιωματικού του Λ/Σ)


Επιστολή Καταπέλτης Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος για την Πολύμηνη απόσπαση των Στελεχών του Λ/Σ
Καταρχήν, Χρόνια πολλά σε όλους με υγειά , χαρά , ευτυχία και κυρίως οικογενειακή γαλήνη . Βέβαια οι ευχές δίνονται απλόχερα απο όλους , αλλά για να πιάσουν τόπο , πρέπει να βοηθήσουν όλοι μαζί

Κατά την επίσκεψη μου στα Π.Λ.Σ. Κ.Λ.Χίου πριν 1 μηνα περίπου και την συνάντηση μου με τα στελέχη πληρωμάτων τους , διαπίστωσα πάρα πολλά προβλήματα όσον αφορά την ευρύτερη λειτουργία τους και αναφέρθηκαν τρόποι ώστε τα πληρώματα να εργαστούν με λίγο πιο ανθρώπινα ωράρια , και κατά συνέπεια πιο ανθρώπινες συνθήκες .

Όμως , από οτι μαθαίνω τις τελευταίες μέρες , μάλλον δεν ενδιαφέρει απολύτως κανένα , ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ Λ.Σ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ , πως δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι , αν υπάρχουν τρόποι να ελαφρυνθεί λίγο το ωράριο τους , και τέλος πάντων να δουλέψουν κάτω απο ένα συμβατό ωράριο εργασίας όσο γίνεται , ανάλογα βέβαια και με τον φόρτο εργασίας που υπάρχει στην περιοχή .
Σημερα που μιλάμε οι μεταναστευτικές ροές εξακολουθούν να υφίστανται και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυξημένους ρυθμούς για την εποχή , οι καιρικές συνθήκες δυσμενέστερες , αλλά και τα προβλήματα εξακολουθούν να ισχύουν και το ανησυχητικό είναι οτι δεν υπάρχει διάθεση απο κανέναν να δώσει λύσεις . ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ .
Ενδεικτικά θα αναφέρω , όπως πληροφορήθηκα , οτι το Ν/Γ 515 σε διάστημα λιγότερο του ενός (01) μήνα , έχει εμπλακεί σε δεκάδες περιστατικά διασώσεων μεταναστών με συνέπεια να έχουν διασώσει εκατοντάδες μετανάστες , έχουν εμπλακεί σε περιστατικά μεταφοράς εκατοντάδων μεταναστών απο Παναγιά Οινουσσων σχεδόν πάντα κατω απο όχι ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες . ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ .

Ξέχωρα τις συλλήψεις διακινητών απο τα Π.Λ.Σ. και την ευρύτερη δραστηριότητα τους στην περιοχή . Αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να γινει δηλαδή , τι άλλο πρέπει να κάνουν για να ειναι κάποιοι ευχαριστημένοι με την δραστηριότητα τους , και κατά συνέπεια να ακούσουν το αίτημα τους για την δημιουργία π..χ Γ΄ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ; Να μπορούν να δουλέψουν λίγο, ανθρώπινα .
Όπως το Υπουργείο αποφάσισε την τοποθέτηση του Ν/Γ 515 στην ευαίσθητη αυτή περιοχή , στερώντας απο την Κρητη και τον Νομό Λασιθίου , το μοναδικό αυτό σκάφος λόγω των προδιαγραφών του να επιχειρεί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (φώτο), όπου παρεμπιπτόντως απο την ενημέρωση που υπάρχει 5 μήνες μετά το ατύχημα του Ν/Γ 519 δεν έχει συντελεστεί ούτε μία εργασία αποκατάστασης στο εν λόγω σκάφος και κατά συνέπεια την
ΝΕΑ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ Ν/Γ 515 ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΤΟΛΟ Π.Λ.Σ. ΝΗΣΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ 3 ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ Ν/Γ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ,
έτσι λοιπόν η Διοίκηση , κατά την ταπεινή γνώμη μου , πρέπει να μεριμνήσει για την ενίσχυση του Ν/Γ με Γ΄ πλήρωμα , γιατί υπάρχει υπερεργασία , 15 υπηρεσίες 24 ώρες τον μήνα είναι πάρα πολλές γιατί υπάρχουν περιστατικά νυχθημερόν , ειτε μεταφορές – είτε διασώσεις μεταναστών και πάσης φύσεως περιστατικά , παντός καιρικών συνθηκών , και γιατί , το βασικότερο , υπάρχει αφόρητη ψυχολογική πίεση να ανταπεξέλθουν με απόλυτη επιτυχία σε κάθε περιστατικό λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της ευρύτερης περιοχής .

Παρα πολύ απλά γιατι Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ .
Πρεπει όμως να σταθούμε και να αναδείξουμε οτι παρά την απίστευτη συνεχόμενη υπερεργασια , στις τελευταίες μεταθέσεις αποχώρησαν 4 συνάδελφοι ειδικότητας ΔΜΓ , για άλλες Λιμενικές Αρχές , ενώ υπάρχουν συνεχείς αποσπάσεις στελεχών σε όλη την επικράτεια .

Η αναφορά για την στελέχωση Γ΄ πληρώματος είχε γίνει καλοκαίρι χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση απο ΚΑΝΕΝΑ , παρά του ότι υπάρχουν συνάδελφοι με τις αναλογες ειδικότητες και την ανάλογη επιθυμία .
Το ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ είναι οτι , όπως έμαθα , τα στοιχεία του συναδέλφου είναι στην διάθεση μου , ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ , ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΧΙΟ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΤΗΘΕΙ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ , ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ και Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ . Τα συμπεράσματα δικά σας .
Επίσης , πριν λίγες μέρες είχαν δεχτεί , οι συνάδελφοι μας και την επίσκεψη της Πολιτικης και Στρατιωτικής Ηγεσίας του Λ.Σ. και όπως πληροφορήθηκα τους απένειμαν τα εύσημα για την ευρύτερη προσπάθεια τους .

Αν πραγματικά πιστεύουν όλα αυτά τα καλά λόγια που τους είπαν ας το αποδείξουν εμπράκτως . Ενίσχυση αμέσως με επιχειρησιακά μέσα πλωτά – χερσαία και στελεχιακό δυναμικό . Ετσι μόνο θα αποδείξουν την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους σε αυτα τα στελέχη , όπου μας κάνουν περήφανους με την δραστηριότητα τους .

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ . ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ , ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΑΣ - ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ
Ανθ/ρχος Λ.Σ. Δαφερμος Μενέλαος Υπευθυνος ΠΟΕΠΛΣ Π.Λ.Σ. Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Πηγή :cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου