Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΣΔΑΕΑ: Πως εντάχθηκαν οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ- Η απάντηση του nantiareport

Με αφορμή ανάρτηση καταγγελίας το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.




Με αφορμή την επιστολή του κατά δήλωσή του, συναδέλφου (έχουν
υπάρξει περιστατικά προβοκάτσιας στο πρόσφατο παρελθόν), θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι.
ΆΠΑΝΤΕΣ οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στις σχολές της Επικρατείας, εσώκλειστοι, διδασκόμενοι μαθήματα οπως αστικό δίκαιο, ποινικό δίκαιο, συνταγματικό δίκαιο θέματα τροχαίας, αυτοάμυνα κλπ, για διάστημα 6 έως 8 μηνών.
ΆΠΑΝΤΕΣ οι δημοτικοί αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, εξετάστηκαν σε υγειονομικό και ψυχοτεχνικό επίπεδο δις, μία φορά για την ένταξη τους στην Δημοτική Αστυνομία και άλλη μία για την ένταξη τους στην ΕΛ.ΑΣ. και κρίθηκαν ΙΚΑΝΟΙ για υπηρεσία και από τους δύο φορείς (ΥΠ.ΕΣ. και Υπουργείο Δημόσιας Τάξης). Οι εν λόγω εξετάσεις έγιναν σε εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. και πάλι από αξιωματικούς του Σώματος (ψυχολόγους, ιατρούς κλπ). Επίσης κατά τη διαδικασία επιλογής υπήρχε επιπλέον μοριοδότηση για όσους υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις, ή ως έφεδροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, κατείχαν διπλώματα οδήγησης κ.ά. Η όλη διαδικασία σαφώς και προϊδέαζε ότι όποιος επιλεγεί θα απασχοληθεί πρωτίστως σε αστυνομικής φύσεως καθήκοντα και όχι απαραίτητα σε κάποια υπηρεσία γραφείου.

Εν συνεχεία, με το άρθρο 19 του Ν.4325/15 (επανασύσταση δημοτικής αστυνομίας), δόθηκε σε όλους τους συναδέλφους της ΕΛ.ΑΣ. ξανά η ευκαιρία να επιστρέψουν στην Δημ. Αστυνομία ή να επιλέξουν κάποια διοικητική θέση του Υπουργείου Εσωτερικών. Ορισμένοι (312 τον αριθμό) επιλέξαμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε στην ΕΛ.ΑΣ.
Σας γνωστοποιούμε ότι το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (pasdaea.gr), εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων (ποσοστό που ξεπερνάει το 90%) και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ από το «δήθεν» συνάδελφο γι’ αυτά του τα προβλήματα. Φαντάζει αδύνατο να υπάρχει αξιωματικός που θα έβαζε σε κίνδυνο την καριέρα του για οποιοδήποτε λόγο. Όλες οι υπηρεσίες που εκτελούν οι δημοτικοί αστυνομικοί κοινοποιούνται και στις κατά τόπους Διευθύνσεις και είναι στα πλαίσια διαταγών του Αρχηγείου. Επιπροσθέτως, οι υπηρεσίες αυτές καταχωρούνται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχηγείου (POL) οπότε και η Ιεραρχία έχει ΑΜΕΣΗ εικόνα για τα ασκούμενα από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. καθήκοντα.
Τέλος αν ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει υπόσταση, τα τηλέφωνα της διοικούσας επιτροπής καθώς και λοιποί τρόποι επικοινωνίας με το μοναδικό Σωματείο των Δημοτικών Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., είναι στη διάθεσή του. Ας έρθει σε επαφή μαζί μας ώστε να προβούμε ΕΠΙΣΗΜΑ και ΘΕΣΜΙΚΑ στις απαραίτητες ενέργειες. Κάθε άλλη αποκλίνουσα ενέργεια θεωρούμε ότι εξυπηρετεί εξωγενή συμφέροντα και δεν είναι προς όφελος του κλάδου μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρόεδρος, Λεπίδας Σπυρίδων
Ο Αντιπρόεδρος, Καψοκόλης Μιχαήλ

Ως NantiaReport, οφείλουμε μια απάντηση προς το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Το συγκεκριμένο ιστολογιο, δεν έχει «εξαρτήσεις» και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι δημόσια σε όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει και υπέρ του δημόσιου «διαλόγου». Η εν λόγω καταγγελία, αναρτήθηκε όπως απεστάλη και συμφωνα με το συντάκτη της, παραθέτει μία καταστάση ως προς το τη διάθεση του προσωπικού (πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί στην ΕΛΑΣ).

Στα εσωπαραταξιακά ζητήματα του κλάδου σας, για την οποια «αποκλίνουσα ενέργεια» η οποια θεωρείτε «ότι εξυπηρετεί εξωγενή συμφέροντα και δεν είναι προς όφελος του κλάδου» υπάρχουν οι εσωτερικές διαδικασίες όπως προβλέπονται, στα συνδικαλιστικα σωματεία, προς επίλυση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου