Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη Βόσνιος, υποπτος για σχέσεις με την Αλ Κάιντα

Βόσνιος με σουηδικό διαβατήριο, συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ύστερα απο έλεγχο. Το 2005, σε έρευνα των Αγγλικών Αρχών, είχαν εντοπίσει και κατασχει στο σπίτι του στη Βοσνία, ζώνη με εκρηκτικά – που παρέπεμπε σε καμικάζι αυτοκτονίας



Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτος για σχέση με την Αλ Κάιντα. Πρόκειται για τον 30άχρονο Mirsad Bektasevic, με σουηδικό διαβατήριο Βόσνιας καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε μαζί με έναν ακόμα Σουηδό υπήκοο στα ΚΤΕΛ της πόλης έχοντας στην κατοχή τους ένα μαχαίρι.
Οπως προέκυψε κατά την προανάκριση, το 2005 οι Αγγλικές Υπηρεσίες, σε ερευναστο σπίτι του στη Βοσνία ειχαν εντοπίσει ποσότητα εκρηκτικών υλών, ζώνη με εκρηκτικά – που παρέπεμπε σε καμικάζι αυτοκτονίας – καθώς και βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο αγνώστων στοιχείων άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με μάσκα εξαπελυε απειλες για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο. Στη συνέχεια της ερευνας, ταυτοποιήθηκε ο μασκοφόρος στα βιομετρικά χαρακτηριστικά του 30άχρονου Βόσνιου, Mirsad Bektasevic. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούσαν τη σχέση του με την Αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30άχρονος μέσω Ελλάδας ταξίδευε, με προορισμό την Τουρκία.
Κατά την εξέτασής του φέρεται να τηρεί αρνητική στάση χωρίς να προσδιορίζει το χρόνο άφιξής του στην Ελλάδα και στοιχεια για τη διαμονής του στη χώρα.
Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της ΕΥΠ, ενώ οι Ελληνικές Αρχές, βρίσκονται σε επικοινωνίες με τις Σουηδικές Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου