Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΣΥΦΥ: «Έχουμε την «οπτική διεύρυνση» να αναγνωρίσουμε την κατάσταση.. είναι μόνο η αρχή(..) Προέχει, η σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση

«..Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε κι εμείς με την σειρά μας, πως η κατάσταση είναι πραγματικά πρωτόγνωρη. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρουμε ως προσωπικό που ασχολείται με την συνοριακή φύλαξη και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, έχουμε την «οπτική διεύρυνση» να αναγνωρίσουμε επίσης πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται.. είναι μόνο η αρχή(..) και σήμερα αυτό που πλέον προέχει, είναι η σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση της κατάστασης ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση προς τα μέλη τους ή ΠΟΣΥΦΥ.



Τέμπη, αποκλεισμός ΕΟ (25/02)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή παρακολουθούμε το πως διαμορφώνεται η κατάσταση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών μετά το κλείσιμο των συνόρων και τις επιπτώσεις – σε όλα τα επίπεδα- για τη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, με τις συνεχόμενες «ανασχέσεις» των μεταναστευτικών ροών προς την Ειδομένη σε πολλά σημεία της Ελληνικής επικράτειας, το ένστολο προσωπικό βρίσκεται σε ανάπτυξη στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Ως ΠΟΣΥΦΥ, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε κι εμείς με την σειρά μας, πως η κατάσταση είναι πραγματικά πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη. Η Ομοσπονδία μας θέλει να διαβεβαιώσει τους συναδέλφους για την πλήρη γνώση των συνθηκών εργασίας, με την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης. Οφείλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε την καθημερινή (υπερ)προσπάθεια των συναδέλφων για τη διευθέτηση του ζητήματος – η διαχείριση του οποίου χρήζει κατ’ αρχάς πολιτικής διαχείρισης -. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε τόσο δύσκολες εργασιακές συνθήκες με πάντοτε θετικό πρόσημο. Οι συνάδελφοι έχουν αποδείξει και καθημερινά αποδεικνύουν τον ανθρωπισμό και τις ευαισθησίες τους με τη μεταχείριση της κατάστασης με ανθρωπιστικές αξίες και χειρισμούς όπως η περίσταση απαιτεί.
Δυστυχώς η επιβεβαίωση όσων κατά καιρούς έχουμε διαβλέψει, έρχεται να αποτυπωθεί με τις τραγικές καταστάσεις που καθημερινά βιώνουμε κι εμείς ως άνθρωποι στα σημεία όπου η υπηρεσία, μας έχει ορίσει. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρουμε ως προσωπικό που ασχολείται με την συνοριακή φύλαξη και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, έχουμε την «οπτική διεύρυνση» να αναγνωρίσουμε επίσης πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται.. είναι μόνο η αρχή.
Άκαιρη πλέον σήμερα, κάθε τοποθέτηση για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή από την Ομοσπονδία μας ως συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί ένστολους εργαζομένους. Εδώ και ένα χρόνο, είχαμε επισημάνει τις εξελίξεις και είχαμε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι η πολιτική ηγεσία θα αφουγκραζόταν τις ανησυχίες μας. Δυστυχώς αυτές επιβεβαιώνονται σήμερα και αυτό που πλέον προέχει, είναι η σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση της κατάστασης ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων και τα μέλη της, βρίσκονται δίπλα στο συνάδελφο – στο οδικό δίκτυο και τα κέντρα φιλοξενίας-, για να διαπιστώνουμε τις ανάγκες όπως αυτές προκύπτουν για το ένστολο προσωπικό και να διαβιβάσουν τις σχετικές επισημάνσεις στη φυσική και πολιτική Ηγεσία.
Καλούμε λοιπόν τις Ενώσεις και τα μέλη μας, να επιδείξουν ιδιαίτερη ευθύνη ως προ το ρόλο που η πολιτεία μας έχει αναθέσει και να ανταποκριθούμε υπηρεσιακά και ο καθένας από τη θέση του, στη δύσκολη αυτή πρόκληση για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου