Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Το mea culpa Καμμένου σε στρατιωτικούς που όμως δεν αρκεί!


Ο ΥΕΘΑ Πάνος  Καμμένος μιλώντας στην Βουλή παραδέχτηκε ότι στο νομοσχέδιο που κατέθεσε υπάρχουν και “αβλεψίες και παραλείψεις”. Μεταξύ αυτών συμπεριέλαβε και την απάλειψη ρύθμισης που προέβλεπε ότι αξιωματικοί εξ υπαξιωματικών θα μπορούσαν να παραμείνουν στην υπηρεσία και μετά από τη συμπλήρωησ 35 ετών.

Άφησε να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είτε θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο ,είτε αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τι προέβλεπε η διάταξη που μετά από πιέσεις Αρχηγών “σβήστηκε” από το νομοσχέδιο:

Στην παράγραφο 2 του άρθρου 91 του ν. 3883/2010 (Α΄ 167), προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

1. Στο άρθρο 16 του ν. 2439/1996 (Α΄ 219), προστίθενται οι παράγραφοι 26 έως και 31 ως ακολούθως:

«26. Οι Αξιωματικοί που προέρχονται από ΑΣΣΥ – μονιμοποιηθέντες εθελοντές του ν.δ.445/1974  και συμπλήρωσαν είκοσι πέντε έτη πραγματικής υπηρεσίας μέχρι τις 31.12.2012, δύνανται να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία έως και πέντε έτη πέραν των τριάντα πέντε ετών, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α.    Κρίθηκαν στις τακτικές κρίσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 14 του παρόντος άρθρου, ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους».

β.    Υποβάλλουν σχετική αναφορά έως την 31 Δεκεμβρίου του έτους πριν από τη συμπλήρωση των τριάντα πέντε ετών.

«27. Οι ανωτέρω Αξιωματικοί που παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία με την διαδικασία του παρόντος κρίνονται, εφόσον διανύουν τον τελευταίο βαθμό εξέλιξης τους, κάθε έτος με τις παρακάτω δυνατές κρίσεις:

            α.    Διατηρητέοι.
            β.    Μη διατηρητέοι.

28.    «Διατηρητέοι» κρίνονται όσοι, κατά το χρόνο που υπηρετούν πέραν της 35τίας και συγκεντρώνουν άπαντα τα ουσιαστικά τους προσόντα σε βαθμό «λίαν καλώς» και άνω.

29.    «Μη διατηρητέοι» κρίνονται όσοι, κατά το χρόνο που υπηρετούν πέραν της 35τίας δεν συγκεντρώνουν άπαντα τα ουσιαστικά τους προσόντα σε βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς». Για αυτούς, εφόσον έχουν τουλάχιστον μια κρίση «Διατηρητέου», ισχύει το δεύτερο εδάφιο της παρακάτω υποπαραγράφου 30(β).

30.    Αφού ληφθεί υπ’ όψιν η κρίση της ανωτέρω υποπαρ. 26(α):

          α.    Αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα στο τέλος του έτους συμπλήρωσης των επιπλέον πέντε ετών υπηρεσίας ή του έτους που συμπληρώνουν το όριο ηλικίας του βαθμού τους, προαγόμενοι στον επόμενο βαθμό.
          β.    Δύναται κατόπιν αιτήσεως τους, αλλά όχι νωρίτερα από τη συμπλήρωση ενός έτους επιπλέον έτους να αποστρατεύονται. Για τους αξιωματικούς αυτούς δεν έχει εφαρμογή η διάταξη της παραγράφου 1(β) του άρθρου 22.

31.    Όσοι δεν διανύουν τον τελευταίο βαθμό εξέλιξης, κρίνονται για προαγωγή με την συμπλήρωση του χρόνου της παρ. 1 του άρθρου 5, και εάν κριθούν ως προακτέοι, προάγονται στον επόμενο βαθμό, ανεξαρτήτως των λοιπών προϋποθέσεων.

Οι επισημάνσεις μας:

1, Η παραπάνω  τροπολογία αναφέρεται σε περίπου 1900 Αξιωματικούς και των τριών Όπλων, που κατετάγησαν ως Υπαξιωματικοί τα έτη 1982 έως και 1987, ανήκουν σταδιοδρομικά στο νόμο 2439/1996 και οι οποίοι θα αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα μόλις συμπληρώνει η κάθε χρονιά τα 53 τους χρόνια, με 40 συντάξιμα χρόνια υπηρεσίας.

2. Από τους παραπάνω εξειδικευμένους και έμπειρους Αξιωματικούς, η τροπολογία δίνει την ευκαιρία να υπηρετήσουν πλέον της 35ετίας, ΜΟΝΟ σε όσους το ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ και ταυτόχρονα έχουν άπαντα τα ουσιαστικά τους προσόντα σε βαθμό «λίαν καλώς» και άνω.
Συνεπώς δεν ισχύει κανένας ισχυρισμός κανενός Αρχηγού, ότι παραμένει στο στράτευμα προσωπικό ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΟ!! διότι μιλάμε για την “αφρόκρεμα” της “ραχοκοκκαλιάς” των Ε.Δ.

3. Να ληφθεί υπόψη ότι για τους καταταγέντες από το 1988 μέχρι σήμερα, ισχύει (σταδιοδρομικά) ο νόμος 3883/2010 οποίος δεν υποχρεώνει τα εν λόγω Στελέχη σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία μετά την συμπλήρωση της 35ετίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εκάστοτε Αρχηγούς, αν τότε τα συγκεκριμένα Στελέχηθα είναι αξιοποιήσιμα ή όχι, μιας και δεν υποχρεώνονται να αποστρατευτούν.

4. Το Militaire έχει λάβει δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από Στελέχη προέλευσης ΑΣΣΥ όλων των βαθμών, εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν στο νέο σταδιοδρομικό νόμο 3883/20010 και δηλώνουν την έντονη δυσαρέσκεια τους, για την άποψη που έχει η φυσική τους ηγεσία γι’ αυτούς. Τέτοιες απαξιωτικές και ρατσιστικές απόψεις δημιουργούν μέγιστο πρόβλημα συνοχής στις Ε.Δ. και κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στην επίτευξη της αποστολής τους αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε σαν Κράτος.

Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου