Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Βγήκαν και τα Άρματα στον Έβρο …Η 50η Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» ανέλαβε δράση! (Εικόνες)


Βγήκαν τα Άρματα στον Έβρο απο την «50 Μ/Κ ΤΑΞ» αν και για την Ταξιαρχία δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο!
Η Ταξιαρχία ειδικεύεται στις ειδικές επιχειρήσεις όπως βίαιη διάβαση υδάτινου κωλύμα­τος, διάσπαση ναρκοπεδίου, αγώνας εντός κατοικημένων τόπων και όχι μόνο!


Στο πλαίσιο της Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε από τις Μονάδες και τις ανεξάρτητες Υπομονάδες της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ) στην περιοχή του Έβρου, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ 2016».

Η δραστηριότητα εκτελέσθηκε από 18 έως 20 Απριλίου 2016 και εξετάσθηκε, μεταξύ των άλλων αντικειμένων, τοΣυγκρότημα Μηχανοκινήτου Λόχου κατά την αντιμετώπιση Αεροκινήτων Δυνάμεων !!!

Η αποστολή της Ταξιαρχίας συνίσταται στην προς πόλεμο προπαρασκευή και στην απαραίτητη προβολή ισχύος, με σκοπό την αναλογική συμβο­λή της Ταξιαρχίας στην αμυντική απο­τροπή της Χώρας. Ειδικότερα, στη δια­τήρηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονά­δων και ανεξάρτητων Υπομονάδων της στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να συμ­βάλει στην αποτροπή εκδήλωσης κάθε μορφής απειλής ή και ένοπλης επιθέσης- ως στην Περιοχή Ευθύνης της (ΠΕ).



Εκπαίδευση

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση αποτελεί τη βασικότερη αποστολή των μονάδων της Ταξιαρχίας και το κύριο κα­θημερινό μέλημα όλων των διοικήσεων, αφού η εκπαίδευση συνιστά για την Τα­ξιαρχία τον κυριότερο πολλαπλασιαστή ισχύος της. Ιδιαίτερη προσπάθεια κατα­βάλλεται ώστε η εκπαίδευση να διεξάγε­ται κατά τρόπο ρεαλιστικό και σε συνθή­κες που να προσομοιάζουν με αυτές των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις των προϊσταμένων κλι­μακίων και τις ΓΟΕ/ΓΕΣ. Συνοπτικά, η διεξαγόμενη εκπαίδευση αποσκοπεί:

Στη δημιουργία ικανών μαχητών οι οποίοι να μπορούν να επιβιώνουν στο πεδίο της μάχης, να εκμεταλλεύ­ονται το έδαφος και το σκοτάδι και να καταστρέφουν τον αντίπαλο

Στη διατήρηση της επιχειρησια­κής ετοιμότητας και μαχητικής ικανό­τητας των μονάδων σε υψηλό επίπεδο, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή, ημέ­ρα και νύχτα, στον ελάχιστο χρόνο και κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες, να αναλάβουν και να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους
Στην πλήρη υλοποίηση των υφι­σταμένων σχεδίων, μέσα από την εξοι­κείωση των διοικήσεων και των στε­λεχών με τις διαδικασίες συνεργασίας που απαιτούνται από την προβλεπόμενη τακτική συγκρότηση, στοιχείο απαραίτη­το για την επιτυχή έκβαση της μάχης.

Υπό το πρίσμα αυτό βάρος δίδεται
:

Στην ατομική τακτική εκπαίδευση και στην εκπαίδευση ειδικότητας και όλου του προσωπικού
Στις ασκήσεις μικρών κλιμακίων (Ομάδας – Διμοιρίας – Λόχου – Ίλης – Πυροβολαρχίας) και κυρίως στις τεχνι­κές προσέγγισης και καταστροφής του εχθρού και στις ειδικές επιχειρήσεις, όπως βίαιη διάβαση υδάτινου κωλύμα­τος, διάσπαση ναρκοπεδίου, αγώνας σε κατοικημένο τόπο κ.λπ.

Στις βολές όλων των οπλικών συ­στημάτων που διαθέτει η Ταξιαρχία, κάτω από οποιασδήποτε καιρικές συνθήκες, μέ­ρα και νύχτα!


Στην ευρεία χρησιμοποίηση εξομοιωτών βολής και τακτικής εκπαίδευ­σης καθώς και πολεμικών παιγνίων, για εξοικείωση των στελεχών με τις νέες συν­θήκες του σύγχρονου ψηφιακού πεδίου μάχης αλλά και για εξοικονόμηση πόρων / στην εκπαίδευση του Επιτελείου και των μονάδων στις διαδικασίες ελέγ­χου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.


Πέραν αυτών, η 50η Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» συμμετέχει στο σύνολο των Εθνικών Ασκήσεων, που πραγματο­ποιούνται κάθε χρόνο, υπό τύπο τακτικών ασκήσεων μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) και τακτικών ασκήσεων άνευ στρατευμάτων (ΤΑΑΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου