Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Κινδύνεψαν οι Παγιδευμένοι Αστυνομικοί στο Καμίνι της Μοριας;


Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο κράτησης της Μόρια στη Λέσβο, αστυνομικός που επικοινώνησε με το bloko.gr, μετέφερε τα εξής:

«Το μεγάλο πρόβλημα, πέραν της ανεπαρκούς δύναμης να διαχειριστεί τόσο κόσμο και σε τέτοιες συνθήκες, είναι με το γραφείο ασύλου. Βρίσκεται αρκετά μέσα από την περίφραξη, με αποτέλεσμα κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, να παγιδεύονται εκεί οι συνάδελφοι.
Χθες για παράδειγμα, αν δε ήταν κάποιοι Σύριοι πρόσφυγες για να μπουν μπροστά και να τους βγάλουν τους Συναδέλφους μέσα από το καμίνι, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν. Μπορεί να πυροβολούσαν για άμυνα ή κάποιοι μετανάστες να τους έπαιρναν τα όπλα. Όλα είναι πιθανά μέσα σε τέτοιες συνθήκες».
Η βιασύνη στην κατασκευή το κέντρο κράτησης και η μη οργανωμένη μελέτη και πρόβλεψη των πιθανών συνεπειών από επεισόδιο που μπορεί να προκύψουν σε αυτούς τους χώρους βάζει σε πάρα πολύ σοβαρό κίνδυνο τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτούς τους χώρους. Η φυσική και η πολιτική ηγεσία τους της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει δείξει ότι έχει τη δυνατότητα πρόβλεψης τέτοιών συμβάντων γι' αυτό και αφήνει να συνεχίζονται οι επικίνδυνες καταστάσεις για τους αστυνομικούς. Ως πότε η φυσική πολιτική ηγεσία θα θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων αστυνομικών αυτό το ερώτημα θα παραμένει και θα συνεχίζεται. Τελικά υπάρχει κάτι κοινό είτε στα κέντρα κράτησης είτε  στα hot spot είτε στους δρόμους των Εξαρχείων η αδιαφορία των υπευθύνων για τους αστυνομικούς στην καλύτερη τους βλέπουν ως αναλώσιμους και στην χειρότερη ως κατάπτυστα υποκείμενα ή "μα..κες" . 

Μάριος Σταύρου
Απογευματινή Φρουρά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου