Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Βεβήλωσαν τους τάφους των πεσόντων καταδρομέων στην Κύπρο - ΦΩΤΟ



Την βεβήλωση των τάφων των πεσόντων καταδρομέων και εθνοφρουρών της 15ης Ιουλίου 1974 στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κύπρο, καταγγέλλει η αρμόδια Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία την οποία διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Λυκαβηττού, χθες βράδυ διαπιστώθηκε ότι τάφοι πεσόντων είχαν λερωθεί με σπρέι ενώ όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για νεαρούς οι οποίοι προς το παρόν δεν έχει γίνει εφικτό να συλληφθούν.

Ωστόσο, η Επιτροπή καλεί συγγενείς και φίλους των πεσόντων να μην προβούν σε οποιαδήποτε πράξη αντιποίνων, ενώ υπογραμμίζεται ότι υπάρχει ο απόλυτος σεβασμός στους πεσόντες αντιστασιακούς, οι οικογένειες των οποίων ομοίως έχουν υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Είναι με μεγάλη θλίψη και αποτροπιασμό που ανακοινώνουμε τη βεβήλωση των τάφων των πεσόντων καταδρομέων και εθνοφρουρών στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, από νυχτοβάτες ανεγκέφαλους ή καθοδηγούμενους από τρίτους οι οποίοι για πολλοστή φορά προσπαθούν να διασπείρουν το μίσος και τη διχόνοια, με σκοπό την πιθανότητα αποκόμισης μικροπολιτικών ωφελημάτων.
Τονίζουμε με έμφαση ότι η μη σεβασμός τους νεκρούς δεν χαρακτηρίζει πολιτισμένους και καλλιεργημένους λαούς. Η αναγραφή βωμολοχιών και σφυροδρέπανων δεν τιμά κανένα.
Υπενθυμίζουμε ότι με παρόμοιες πράξεις οι Τούρκοι εισβολείς έχουν βεβήλωση τους τάφους των προγόνων μας στις κατεχόμενες περιοχές.
Καλούμε τους συγγενείς και φίλους των πεσόντων όπως μη παρασυρθούν σε οποιαδήποτε πράξη αντιποίνων ή μη κόσμιων ενεργειών που πιθανό να επιδιώκετε από τους απεχθείς δράστες του ψεσινού εγκλήματος.
Ας μην ξεχνάμε ότι διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα που είναι μέγιστη περίοδος πνευματικής προετοιμασίας και συγχώρεσης και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουμε μάθει να ενεργούμε.
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι υπάρχει ο απόλυτος σεβασμός στους πεσόντες αντιστασιακούς, οι οικογένειες των οποίων ομοίως έχουν υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ μας.
Καλούμε όσους εκτιμούν τους πεσόντες αύριο το απόγευμα η ώρα 5:00 μμ στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης για καθαρισμό των τάφων και καταδίκης της αποτρόπαιας πράξης".
Πηγή: sigmalive.com
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου