Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

RT: Ο Τζιχαντι John είχε συλληφθεί στην Θεσσαλονίκη το 2012 κατά τη μετάβαση του στη Συρία|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Είχε διέλθει έξι χώρες πριν φτάσει στη Συρία ενώ το 2012, είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.Προκειται για τον Τζιχαντι John ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους πριν από λίγους μήνες στη Ράκκα της Συρίας.



Παρέμεινε κρατούμενος για τέσσερις ημέρες στην Θεσσαλονίκη ο διαβόητος εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχαντι John, σύμφωνα με το RT.
Ο 27άχρονος Βρετανός τζιχαντιστής, Mohammed Emwazi, φερεται να έχει διέλθει από έξι χώρες για να φτάσει στη Ράκκα της Συρίας, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, το 2012.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT από κοινού με άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά και το οποίο φέρεται να παραθέτει τη διαδρομή τους, με τις μεταναστευτικές ροές διέσχισαν την Ευρώπη. Χωρίς χαρτιά, πέρασαν τη σήραγγα της Μάγχης μέσα σε ένα φορτηγό και από τη Γαλλία πέρασε στις Βρυξέλλες. Ο ισλαμιστής σημειώνει πως «οι συνοριακοί έλεγχοι είναι πολύ πιο αυστηροί κατά την είσοδο στη Βρετανία, αντιθέτως με την έξοδο από αυτήν». Ο ιδιος επισημαινει οτι ταξίδευαν με βρετανικά διαβατήρια, ωστόσο είχαν στην κατοχή τους και δύο πλαστά γαλλικά ως εφεδρικά, και #€30.000.
Από τη Γαλλία μετέβησαν στις Βρυξέλλες, αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια για την Αλβανία, «χωρίς φόβο ότι θα σημάνει συναγερμός στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες», καθώς τα ονόματα και των δύο ήταν ήδη γνωστά στις αρχές.
«Μόλις φθάσαμε στη βελγική πρωτεύουσα, ξυρίσαμε τα κεφάλια μας και φάγαμε σε μια καφετέρια», περιγράφει ο τζιχαντιστής, επισημαίνοντας ότι ενώ
Αν και όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του RT επρόκειτο να ταξιδέψουν τον Ιουνιο του ιδιου ετους (2012) στην Αλβανία- λόγω εκτίμησης υψηλού ρίσκου -στο ενδεχόμενο μια απευθείας πτήση προς την Αλβανία να εγείρει υποψίες, αλλαξαν αεροπορικό προορισμο προς την Κέρκυρα χωρίς ωστόσο να επιβιβαστούν και σε αυτή την πτήση.
Έχοντας πληρώσει #€1.000 σε δουλεμπόρους, πέρασαν παράνομα στην Καστοριά, από όπου επιβιβάσθηκαν σε ΤΑΧΙ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.Συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από την ΕΛΑΣ για τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Russia Today, αφέθηκαν ελεύθεροι, και με την συνδρομή δουλεμπόρων σε συνεργασια με Τζιχαντιστες, ταξιδεψαν στην Κωνσταντινούπολη και από τις τουρκικές αρχές, τους δόθηκε δίμηνη άδεις ελεύθερης παραμονής στη χώρα, διέσχισαν την Τουρκία και πέρασαν στη Συρία. στη Συρία.
Ο τζιχαντι John είχε εμφανιστεί σε βίντεο εκτέλεσης το 2014. Ο ίδιος φέρεται να ταυτοποιήθηκε ενώ συμμετείχε στις εκτελέσεις του Αμερικανού δημοσιογράφου Steven Sotloff και των Βρετανών εθελοντών, Alan Henning και David Hanes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου