Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αναστολή λειτουργίας για την «ΠΥΡΣΟΣ» Security

Αναστολή λειτουργίας για την εταιρεία security «ΠΥΡΣΟΣ». Περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι το προσωπικό της εταιρείας απασχολείται για τελευταία ημέρα.



Η εταιρεία που καθημερινά εκτελούσε 30 δρομολόγια χρηματαποστολών σε τράπεζες, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο τρία. Ήταν η ανακοίνωση που προκάλεσε προβληματισμό στους υπαλλήλους, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι ή λαμβάνουν έναντι από οφειλόμενα.
Ο διευθυντής ασφαλείας τους γνωστοποίησε ότι η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία της.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλειας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκος Παπακωνσταντίνου,
«Με ενημέρωσαν συνάδελφοι ότι τους κοινοποιήθηκε η αποφαση της εταιρειας, αναστέλλει τη λειτουργία της και είναι η τελευταία ημέρα σήμερα που εργάζονται. Με τη ληξη βαρδιας, παραδίδουν στολές και ρούχα και σταματάνε. Οι συνάδελφοι, γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται καν αποζημίωση με τον Πτωχευτικό Νόμο και σκέφτονται την επόμενη μέρα»,
Στην εταιρεια σε ολη τη χωρα απασχολούνται περιπου 800 εργαζόμενοι.
«Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και 1,5 χρόνο. Η εταιρεία άφηνε απλήρωτους 4-5 μήνες τους εργαζόμενους, με καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Ήταν ζήτημα μηνών», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφάλειας Χρηματαποστολών και Φυλαξεων.
Η εταιρεία «ΠΥΡΣΟΣ Security» παρέχει υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης πανελλαδικά, και δραστηριοποιείται στο χώρο τα τελευταία 22 χρόνια. Οι υπάλληλοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη καταφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ έχουν εκφράσει πρόθεση τους (01/06)να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου