Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ούτε μια προσαγωγή για τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας


Μπορεί οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να αναζητούν τους «μπαχαλάκηδες» που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και να επαναπροσδιορίζουν τα σχέδια τους ενόψει νέων καταδρομικών επιθέσεων των αντιεξουσιαστών, όμως το μυαλό τους είναι στη Θεσσαλονίκη όπου το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός τη ΔΕΘ.

Με δεδομένο ότι υπάρχει «βεντέτα» και με τους αντιεξουσιαστές της συμπρωτεύουσας μετά τις «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε τρία υπό κατάληψη κτήρια στις 27 Ιουλίου τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις περίπου 70 αναρχικών, οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας εκτιμούν ότι θα υπάρξει προσπάθεια δημιουργίας χαοτικής κατάστασης. «Εκτιμούμε ότι το πρώτο δυνατό κρας τεστ με τους αντιεξουσιαστές μετά τις ζυμώσεις που έχουν γίνει στα Εξάρχεια, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακό.

Υπάρχουν πληροφορίες για πιθανές μετακινήσεις αντιεξουσιαστών από την Αθήνα αλλά και εισαγόμενων αναρχικών που θα προσπαθήσουν να πυροδοτήσουν την κατάσταση και να προκαλέσουν θερμά επεισόδια», τονίζει στο protothema.gr στέλεχος της Κατεχάκη και προσθέτει: «Τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες τρεις ημέρες στην Αθήνα, η επίθεση του Ρουβίκωνα στα διόδια στο Κιάτο και τα όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες είναι τα προεόρτια».

Πληροφορίες λένε ότι η Αστυνομία επανεξετάζει την τακτική της ήπιας αντίδρασης και είναι βέβαιο ότι στη Θεσσαλονίκη θα ανέβουν πολλές δυνάμεις από όμορους νομούς και την πρωτεύουσα. Εκτός από δυνάμεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει και ειδική μηχανοκίνητη ομάδα που συνοδεύει διμοιρίες των ΜΑΤ και είθισται να αποκαλείται ομάδα Ο (πρώην ομάδα ΔΕΛΤΑ), ενώ για το διήμερο που θα ανέβει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, όλα δείχνουν ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι αστυνομοκρατούμενη πόλη.
Ούτε μια προσαγωγή σε τρεις ημέρες επεισοδίων

Το γεγονός ότι δεν έχει προσαχθεί ούτε ένας από τους δράστες που ξυλοκόπησαν άγρια τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και τον έστειλαν στο νοσοκομείο ούτε καν νεαροί κουκουλοφόροι που έκαιγαν κάδους και πετούσαν μολότοφ στην Πατησίων, αλλά και οι μάχες που δόθηκαν το περασμένο Σάββατο στα Εξάρχεια με ρίψη δεκάδων μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, έχει προβληματίσει την Ασφάλεια.

Ο κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι καθώς περίμενε στο φανάρι της Πανεπιστημίου στη συμβολή με τη Μπενάκη είδε να τον πλησιάζουν αρχικά δύο άτομα τα οποία τον χτύπησαν από πίσω με γροθιές και στη συνέχεια έπεσε στην άσφαλτο έχοντας χάσει τις αισθήσεις του χωρίς να έχει προλάβει να δει ποιοι και πόσοι ήταν οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης. Οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας δεν φαίνεται να βοηθούν την κατάσταση καθώς οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ενώ οι κινήσεις τους ήταν πολύ γρήγορες και έτσι μετά τον ξυλοδαρμό του κ. Διαμαντόπουλου χάθηκαν στα στενά των Εξαρχείων πριν μάλιστα προλάβουν να επέμβουν οι αστυνομικοί.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου