Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΟΔΟΣ "ΜΑΡΙΝΟΥ ΖΑΜΠΑΤΗ"


Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος και τοπικών αρχών, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και η Δ.Κ. Γαζίου, τίμησαν την μνήμη του Ήρωα Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη, δίνοντας το όνομά του σε οδό της Αμμουδάρας.

Ο Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όταν τις πρωινές ώρες της 27ης Απριλίου 1997, στα 25 του χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή στην θαλάσσια περιοχή όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας, κατά την διάρκεια συμπλοκής με Αλβανούς, μαχόμενος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής, ο Ζαμπάτης "απεβίωσε συνεπεία βαρείας κρανιοεγκεφαλικής κακώσεως, συνεπεία τραύματος εκ πυροβόλου όπλου κατά την διάρκεια εμπλοκής πλωτού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με άλλο ταχύπλο σκάφος".

Όσοι τον γνώρισαν μαγεύτηκαν από την περηφάνεια του, την πηγαία καλοσύνη του, το χαμόγελό του, την ανιδιοτέλειά του, το ελεύθερο πνεύμα του και την τόλμη του.

ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ: ΠΑΡΩΝ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου