Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ανησυχία στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την κλιμάκωση των επιθέσεων ενόψει ΔΕΘ και επετείου Π.Φυσσα

Αποτέλεσμα εικόνας για τραυματιες αστυνομικοι εξαρχεια

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνων και οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά Αστυνομικών προκαλεί έντονη ανησυχία στην ΕΛΑΣ.
Αποτέλεσμα εικόνας για επεισοδια εξαρχεια
Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ηγεσια της ΕΛΑΣ, τα επαναλαμβανομενα επεισόδια από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Τόσκα να ενδεικνυει παθητική παρατήρηση στο φαινόμενο χωρις να ...ερυθριαζει
Αποτέλεσμα εικόνας για επεισοδια εξαρχεια
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, στο πληροφοριακό δελτίο της Κρατικής Ασφάλειας, υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται από τον επόμενο μηνά να ενταθούν και να επεκταθούν τα επεισόδια με συνέπειες που δεν δείχνει να μπορούν να προβλεφθούν .
Συνδυαστικά τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας αναφέρονται στα επεισόδια τα οποία οργανωμένες ομάδες αναρχικού χώρου προκαλούν τεχνίτες εντάσεις με ένστολες δυνάμεις στα Εξάρχεια. Ανησυχία προκαλεί και ο ξυλοδαρμός ξυλοδαρμός του διοικητή Τροχαίας Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας (29/08).

«Είναι εμφανής η πρόθεση οργανωμένων ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου καθως και οι έντονες ζυμώσεις στις ομάδες των Εξαρχείων. Η δολοφονική απόπειρα σε βάρος των δυο Αξιωματικών της ΕΛΑΣ δείχνει την προδιαθεση που έχει καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα ακόμα και μέσα στους θερινούς μήνες. Εντοπίζεται εκτός από τους νεαρούς οι επικεφαλής ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν περάσει στη στρατολόγηση ακόμη και νεαρών προσφύγων και μεταναστών μέσα στους χώρους που τους παρέχουν στεγή και διαμονή. Έχει παρατηρηθεί η πρόθεση ομάδων που προσδιοριζονται στον αντιεξουσιαστικο χώρο σε στοχεύσουμε βίαιες επιθέσεις σε βάρος του ενστόλου προσωπικού, πρακτική που μας ανησυχεί ιδιαίτερα»σημειώνει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο nantiareport.gr.
Οι οργανωμενες επιθέσεις των αντιεξουσιαστών, ενόψει και της ΔΕΘ με τις προγραμματισμένες τριήμερες εκδηλωσεις που έχει προαναγγέλλει φορεις οργαβωσεις συνδικατα και σωματεια μεταξυ των οποιων και το ΚΕΕΡΦΑ για την επετειο του θανασιμου τραυματισμού του Π. Φυσσα.

Με τους Αξιωματικούς της Αστυνομίας να «βλέπουν» τις δρσεις των αντιεξουσιαστών, ύστερα και από την επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου στη Θεσσαλονίκη, να ανασυντασσονται.
Το προηγουμενο Σάββατο ομάδα νεαρών απέρριψε περίπου 100 βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Πολυτεχνείο. Το απόγευμα της Δευτέρας δέκα μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» προκάλεσαν βανδαλισμούς στα διόδια του Κιάτο και απερριψαν φέιγ βολάν υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων. Λίγες ώρες αργότερα, νεαροί επιτέθηκαν και ξυλοκοπησαν μετα το τέλος πορειας μελων του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο. Η εξαρση την καταδρομική ενέργεια του «Ρουβίκωνα», και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου προβληματίζει αν δεν τρομάζει η παθητικη ανοχη που επιδεικνύει η Αστυνομία χωρις να εχει προβει σε συλλήψεις.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να βρουν την «ισορροπία» ανάμεσα στην «ήπια διαχείριση λόγω ιδεολογικής συγγενειας του χώρου με την κοινοβουλευτικη συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ» των ομάδων που προκαλούν επεισόδια και την αυτονόητη αντιμετώπιση των περιστατικών βίας. Κύριο μέλημά της Ελ.Ασ. το επόμενο διάστημα είναι η αποτροπή επεισοδίων κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ, εικονα που θα ταξιδέψει σε ολο τον κοσμο μεσα απο τα τηλεοπτικα δικτυα και θα μπορουσε να προκαλέσει αρνητικά σχόλια για τη χωρα. Στο σχεδιασμο του επιτελειου της ΕΛΑΣ, εχει προβλεφθεί, να ενισχυθούν οι διμοιρίες των ΥΑΤ με περίπου 50-60 αστυνομικούς, οι οποίοι θα μετακινηθούν από τις μηχανοκίνητες ομάδας «ΌΜιΚΡΟΝ» (-"κακιάς" -πρώην ΔΕΛΤΑ) που επιχειρουν αποκλειστικά στα Εξάρχεια, με «κενά» στις επιχειρησιακες δρασεις στην πρωτεύουσα.
Η πολιτική ηγεσία των ενστολων -από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε- εμφανίστηκε ως να μην εχει ή ως να μη διναται με βούληση να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα βίας. Ανοχή η οποια προέρχεται από την ιδεοληπτική αντίληψη του κομματικού μηχανισμού στις συνιστωσες του ΣΥρΙΖΑ που εδώ και χρόνια "λειτουργει" υπό μορφή συγκοινωνούν δοχείο με τον αντιεξουσιαστικο χώρο.
Η σπουδή της πολιτικής ηγεσίας να διαλύσει την ομάδα ΔΕΛΤΑ και να αποδυναμώσει τις διμοιρίες της ΥΑΤ μετατρέποντάς τες σε "περιοδεύοντα θίασο" για να αποκαταστήσει την ταξη σε περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου λόγω της λαθρομετανάστευσης, με σκοπο την ικανοποιήσει του αίτημα της νεολαίας του ΣυΡιΖΑ.
Όλες αυτές οι επιθέσεις και τα επεισόδια που προκαλεσαν οργανωμένες ομαδες αντιεξουσιαστών το τελευταίο διάστημα στην πρωτεύουσα, έχουν ηθικό αυτουργό την ανοχή και την πολιτική συγκάλυψη που δείχνει τόσα χρόνια συγκεκριμένος πολιτικός χώρος που δεν είναι άλλος από αυτό που σήμερα κυβερνά τη χώρα.
Ας αποφασίσει η πολιτικη ηγεσία, σε τη ρόλο θελει την Αστυνομία προτού να είναι αργά. Είθε η παιδεία στην ΣΣΕ που έλαβε ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Τοσκας να αναγνωρίσει την προσφορά στην αποκατάσταση τάξης των στελεχων της ΕΛΑΣ έστω και τωρα...


Με πληροφορίες απο το nantiareport.gr


Μαριος Σταυρου
Απογευματινή Φρουρά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου