Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η φωνή της Υ.ΜΕ.Τ. από την σύγχρονη αστυνομία, "Αν χρησιμοποιούσε το ΜΡ-5 ο αστυνομικός;"



Χειροβομβίδα στην Γαλλική πρεσβεία. Πιστεύουμε ότι κατάλαβαν πλέον κάποιοι ποσό ακάλυπτοι είμαστε σε τέτοιες επιθέσεις, πράγμα που έχουμε
επισημάνει στο παρελθόν. Δεν πιστεύουμε να υπάρχει κανείς να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιούσε ο συνάδελφος το ΜΡ-5.

Δυστυχώς το είδαμε και αυτό. Τα κάγκελα λεωφορείου της υπηρεσία μας χρησιμοποιήθηκαν για “κρεμάστρα” πανό σε διαμαρτυρία εργαζομένων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάνω από σαράντα συναδέλφους που έδωσαν αίμα στην αιμοδοσία της ΔΑΕ. Θέλουμε να θυμίσουμε ότι οι ημέρες άδειας για αιμοδοσία στην τράπεζα αίματος της Ένωσης Αθηνών είναι τέσσερις μέρες και το αίμα είναι στην διάθεση των συναδέλφων όποτε αυτοί το χρειαστούν..

Για τα εκτός έδρας με τροπολογία σε σχέδιο Νόμου ισχύει ακριβώς το ίδιο καθεστώς μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017,μετά βλέπουμε.

Εδώ και καιρό έχουμε προτείνει να αλλάξει ο τρόπος φύλαξης στην ΛΑΕΔ (πριν την επίθεση του Ρουβίκωνα) , π.χ. να μεταφερθεί το όχημα στην Τουρκική πρεσβεία ώστε να υπάρχει περισσότερη αστυνομική δύναμη. Ενημερωθήκαμε ότι είναι σχέδιο ασφαλείας πέριξ κυβερνητικών κτιρίων και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Τις τελευταίες μέρες αρκετές φορές η διμοιρία συγκροτείται και διατίθεται σε μέτρα!! Τελικά τι ισχύει;;;

Εκδήλωση στην έδρα της ΔΑΕ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Αρκετοί καλεσμένοι, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να καλέσει κάποιους από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Αστυνομικών, ελπίζουμε να ήταν ατυχές γεγονός.

Περιμένουμε πως και πως το καινούριο σχέδιο Νόμου για την απεμπλοκή της Αστυνομίας από τα γήπεδα. Μακάρι να γίνει αυτό για να εκτιμηθεί η συνεισφορά της ΔΑΕ στην διεξαγωγή των αγώνων. Αρχικα προβλέφτηκε η μείωση του ποσοστού που λαμβάνει η Αστυνομία από τα εισιτήρια για τα ταμεία. Είχαμε φτάσει σε σημείο να διατίθενται 1400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ για την διεξαγωγή ενός αγώνα με οπαδούς της μιας μόνο ομάδας. Η μόνη απορία μας είναι σε ποιον θα ρίξουν την ευθύνη
στα πρώτα επεισόδια.

Συγχαρητήρια στον Αστυνόμο της υπηρεσίας μας που βρισκόμενος εκτός υπηρεσίας συνέλαβε αλλοδαπό στο μετρό της Ομόνοιας, ο οποίος προηγουμένως είχε αφαιρέσει πορτοφόλι από πολίτη. Επίσης κατά την διάρκεια της σύλληψης ο Αστυνόμος τραυματίστηκε. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και περαστικά. Άλλη μια πράξη η οποία δεν θα προβληθεί όπως πρέπει.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και πάλι την σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο θέμα των οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων του προσωπικού.Καλό θα είναι η ΓΑΔΑ να προσαρμοστεί στις υπάρχουσες δυνάμεις της Υ.ΜΕ.Τ. και να μην νομίζει πως βρισκόμαστε σε παλιότερες εποχές όπου το σύνολο του προσωπικού ήταν περισσότερο. Χρειάζεται ενίσχυση της υπηρεσίας μας άμεσα σε
ανθρώπινο δυναμικό.

Έπρεπε να έρθει ο Ομπάμα για να πάρουμε επιτέλους το ψηφιακό σύστημα ασυρμάτων, αλλά μόνο για τέσσερις μέρες.

Θα το πούμε ξανά πως η κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων είναι τραγική. Παρά τις προσπάθειες του γραφείου κινήσεως είναι φανερό πως τα υπάρχοντα οχήματα δεν επαρκούν.
Καλό θα είναι να βρεθεί κάποιο όχημα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από την περιπολία στον λόφο στην οικία του Πρωθυπουργού. Οι συνθήκες στο συγκεκριμένο σημείο ειδικά τον χειμώνα το επιβάλλουν.

Επιμέλεια:
ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου