Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Οι μπαχαλάκηδες τα σπάνε κι όλοι οι υπόλοιποι … πληρώνουμε


ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Οι πληροφορίες που δημοσίευσε εχθές η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», περιέγραφαν με τον καλύτερο τρόπο το τεράστιο οικονομικό κόστος που συνόδευσε τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα αντιεξουσιαστών, την προπερασμένη Πέμπτη στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Και ασφαλώς τον λογαριασμό θα κληθεί για ακόμη μία φορά να τον πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, μεταξύ των φθορών ήταν και 3 κατεστραμμένοι φωτεινοί σηματοδότες, η αποκατάσταση των οποίων θα στοιχίσει περίπου 3.000 ευρώ.

Επίσης, στην πλ. Εξαρχείων, γύρω από το άγαλμα, άγνωστοι πελέκησαν και απεκόμισαν πέτρες και μάρμαρα, 4 πινακίδες σήμανσης ξηλώθηκαν από τις οδούς Εμ. Μπενάκη, Στουρνάρη και Αραχώβης και εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε πεζοδρόμια και κτίρια κατά μήκος των οδών Στουρνάρη, Τοσίτσα, Εμ. Μπενάκη, Αραχώβης και Μπουμπουλίνας, από σπάσιμο μαρμάρων και πελέκημα πετρών.

Αν συνυπολογίσουμε τα τεχνικά μέσα και τις χαμένες εργατοώρες που χρειάστηκαν για να αποκατασταθεί το χάος στο κέντρο της πόλης, τότε το πραγματικό κόστος ανεβαίνει πολύ παραπάνω.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ», χρησιμοποιήθηκαν 70 εργάτες οδοκαθαρισμού, 5 πλυστικά οχήματα, 13 οχήματα τύπου express, 2 τρίτoνα, 6 μηχανικά σάρωθρα, 2 υδροφόρες, 2 πλυστικά μηχανήματα.

Η συγκεκριμένη «αιμορραγία» χρημάτων λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης για την χώρα μας και υπενθυμίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η συνέπεια του να γίνονται ανεκτές τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, είναι να γινόμαστε όλοι κυριολεκτικά φτωχότερους!


policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου