Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ποιος είναι τελικά ο ρόλος των ΕΠΟΠ στις ΕΔ;

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΤΕΙ ΤΟ "ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ"

Ένα κείμενο που προέρχεται από ΕΠΟΠ και προορίζεται προς ΕΠΟΠ, θέτει μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τον θεσμό που ξεκίνησε με πολλά λόγια και υποσχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε μια πραγματικότητα που καμία σχέση δεν είχε μ΄ όσα είχαν εξαγγελθεί.

Το κεντρικό ζήτημα που θέτει το κείμενο έχει να κάνει με το ερώτημα που ποτέ δεν έχει απαντηθεί: ποιος τελικά είναι ο ρόλος των ΕΠΟΠ στις ΕΔ; Τους προσλάβαμε για να δημιουργήσουμε επαγγελματικό στρατό ή για να έχουμε στρατιώτες με κάποιο μισθό;

Το κείμενο:

Αγαπητοι μου συναδερφοι ΕΠΟΠ.

Ηταν αρχες του 2002 οταν ο τοτε Υπουργος Εθνικης Αμυνης της χωρας ανακοινωσε σε ολους τους Ελληνες τον θεσμο των ΕΠΟΠ και την αμεση προσληψη τους με Ευρωπαικο προγραμμα και “Ευρωπαικες Συνθηκες” για την βελτιωση των Ενοπλων Δυναμεων. Ετσι λοιπον ολοι σας οπως και εγω εχοντας πανω απ΄ ολα την αγαπη για την πατριδα και την σημαια πηραμε μερος στην προκυρηξη εχοντας καποια ονειρα. Ονειρα τα οποια απο την μερα της καταταξης μας χανονταν αφου οπως αποδειχθηκε μας προσελαβαν να για κλεινουνε τρυπες και για να βοηθαμε τους φανταρους που υπηρετουσαν την θητεια τους στην πατριδα να περνουν πιο καλα. Απο μαρτυριες αλλα και απο παραιτησεις ΕΠΟΠ και των τριων σωματων η κατασταση μερα με την μερα γινονταν ολο και πιο ασχημη αφου κανενας δεν ηξερε τι ησουν,τι σημαινει ΕΠΟΠ, μεχρι που η ενημερωση απο τα επιτελεια αλλα και απο εσωτερικες διαταγες που καθιερωνε ο καθε Διοικητης οτι το προσωπικο αυτο ειναι σαν τους φανταρους απλα αυτοι πληρωνονται. Απο τοτε και μετα ο θεσμος των ΕΠΟΠ καταστραφηκε κ το ονειρο εγινε εφιαλτης αφου εκανε ανθρωπους να χανουν την αξιοπρεπειας τους και τον σεβασμο που ειχαν αποκτησει περιφανα απο τις οικογενειες τους. Ποιος ενδιαφερθηκε για εμας;

Ποιος προσπαθησε να κανει κατι για εμας;

Παρα μονο ολοι κοιταζαν τον συμφερον τους και ποτε δεν ασχοληθηκαν πραγματικα με τον ” Ευρωπαικο Στρατο”οπως ηθελαν να λενε.

Και φτανουμε τωρα στο λογο που σας καλω ολους να ζητησουμε πισω αυτο που μας πηραν την Αξιοπρεπεια μας!!!! Μετα απο 15 χρονια υπηρεσιας σας λεω με σιγουρια οτι ειμαστε και θα ειμαστε αυτοι που θα κλεινουν τις τρυπες και θα διευκολυνουν καποια εσωτερικα συμφεροντα. Απο βαθμολογικης αποψης 4 βαθμους λαμβανουμε ολους και ολους συγκεκριμενα μεχρι το βαθμο του Αρχιλοχια κτλ.

Δεν υπαρχει σεβασμος απο τους αλλους συναδερφους απο σχολες αφου κ ο πιο νεος απο σχολη ειναι πιο αρχαιος απο απολους μας.

Διαρκως μπροστα μας βρισκουμε αξιωματικους οι οποιοι κανονταν χρηση του βαθμου τους κ σε συνδιασμο του νεαρου της ηλικιας τους σε μειωνουν σε καθημερινη βαση και σε εχουν το παιδι για ολα και ας τους ριχνεις στην πλατη 18 χρονια παραπανω σε ηλικια.

Ενδιαφερον και σεβασμο ζηταμε και καποιες λυσεις οι οποιες θα φερουν την πραγματικη ισορροπια στις Ενοπλες Δυναμεις. Επιτελους Βοηθηστε μας!!!!



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου