Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

PASSPORT INDEX: Στα έξι πιο ισχυρά στην υφήλιο το ελληνικό διαβατήριο

Παγκόσμια διάκριση για το ελληνικό διαβατήριο με βάσει τις χώρες στις οποίες οι κάτοχοί του μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς την έκδοση βίζας καθως περιλαμβάνεται στα έξι πιο ισχυρά στην υφήλιο.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Passport Index η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τους κατόχους ελληνικού διαβατηρίου να ταξιδεύουν σε 153 χώρες χωρίς να απαιτείται έκδοση βίζας.
Τα στοιχεία που συγκεντρώνει σε ετήσια βάση το Passport Index προέρχονται τόσο από τις επίσημες Αρχές κάθε χώρας όσο και από το δείκτη μέτρησης ασφάλειας.

Στην κορυφή της λίστας για το 2016 βρίσκεται η Γερμανία, με τους πολίτες της, να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε 158 χώρες, στη 2η κατάταξη είναι το σουηδικό διαβατήριο με 157 χώρες, ακολούθως μοιράζονται την 3η θεση Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Νότιος Κορέα, και Ηνωμένο Βασίλειο, στην 4η θέση κατατάσσονται Σιγκαπούρη, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ιαπωνία και ΗΠΑ ενώ Αυστρία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία κατατασσονται στην 5η θεση της λίστας.
Την 6η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, με την Ιρλανδία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.
Στην τελευταία θέση της κατάταξης (95η) βρίσκεται το διαβατήριο του Αφγανιστάν, με τους Αφγανούς κατόχους να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε 24 χώρες του κόσμου.
Στην εφαρμογή η κατάταξη για όλα τα διαβατήρια καθως και η σειρά κατάταξής τους στην παγκόσμια κλίμακα.

_____________

* PASSPORT INDEX
nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου