Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Εισαγγελία Αθηνών : Προκαταρκτική για το «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ» στα Εξάρχεια


Για την τοποθέτηση του αντιεξουσιαστικού «ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων η Εισαγγελία Αθηνών, διαβίβασε στην Ασφάλεια Αττικής, παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας.

Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, θα διερευνήσουν εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάληψης δημόσιου χώρου και το κατά πόσο προκύπτουν οι εμφανείς πολεοδομικές παραβάσεις, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του αντιεξουσιαστικού «ΚΕΠ» απο τις αρμόδιες Υπηρεσίες της πλατείας, αν και εφ’όσον υπάρξει σχετική Εισαγγελική παραγγελία μετά την περαίωση της προκαταρκτικής έρευνας.


«Τα αγαπημένα μας Εξάρχεια λειτουργούν ακόμα ως σημείο εφόρμησης ή διαφυγής για εκατοντάδες ανθρώπους που συντελούν στον αγώνα ενάντια στο κράτος και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα συμμετέχοντας σε ομάδες άμεσης δράσης, επιτιθέμενοι σε τράπεζες, εφορίες, υπουργεία, κομματικά γραφεία, αστυνομικούς στόχους, κάμερες ασφαλείας, ελεγκτές, φασιστικά γραφεία».

Ωστόσο επισημαίνεται, ότι το αντιεξουσιαστικό «ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων εμπίπτει σε αρμοδιότητες άλλων Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, με την ΕΛ.ΑΣ. εφοσον κληθει να συνδράμει στο επιχειρησιακό σκέλος.

Ο Δήμος Αθηναίων είχε υποβάλλει μήνυση για την υπόθεση, ενω διαθετει υπηρεσίες και συνεργεία για την απομάκρυνση του κοντέινερ.

Το κοντέινερ εγκαταστάθηκε από αντιεξουσιαστές (08/04) συλλογικοτήτων και τέθηκε σε λειτουργία μετά από 10 ημέρες από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», ως.. πολιτικό περίπτερο, και «συμβάλει στην πολιτική αναβάθμιση του χώρου ως όχημα για την ριζοσπαστικοποίηση και συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας».

nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου