Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Αν στον δεις στο ξύπνιο σου Παπά να τρέχει σε …Φωτιά !


Τέσσερις δραστήριοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και ένας της Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης, oι οποίοι έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες της εθελοντικής προσφοράς και έχουν θέσει ως στόχο ζωής την βοήθεια των συνανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος, κατόπιν αδείας και ευλογίας των Επισκόπων τους, έχουν ενταχθεί ως Εθελοντές Πυροσβέστες, στο Πυροσβεστικό Σώμα Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τον π. Σταύρο, από την Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, τον π. Στρατή από το Αμπελικό, τον π. Θεόδωρο από την Πελόπη, τον π. Χαράλαμπο από το Παλαιοχώρι και τον Διάκονο π. Νικόλαο από το Καγιάνι.

Οι πέντε Κληρικοί, εκτός από ένα πλούσιο πνευματικό έργο που επιτελούν στις κατά τόπους ενορίες τους, προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς η αποστολή του εθελοντή πυροσβέστη είναι η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας, από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.

 
 
Οι ιερείς πυροσβέστες της Λέσβου, αποτελούν τμήμα της οργανικής – μάχιμης δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος και αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά με το έργο τους, τον σκοπό της αποστολής τους. Συμμετέχουν σε όλα τα συμβάντα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες και φέρουν την ίδια στολή μαχίμου υπηρεσίας με το μόνιμο προσωπικό.

Poimin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου