Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Στ.Τζαρτζάνα: «Η Αστυνομία δεν είναι υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας»

Στ.Τζαρτζάνα: «Η Αστυνομία δεν είναι υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας»
Με αφορμή την πολιτική προγραμματική πρωτοβουλία για την εισαγωγή χωρίς εξετάσεις και «διευκολύνσεις» των Ρομά στην ΕΛΑΣ, η πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, έλαβε θέση.

«Όταν αναφερόμαστε στην Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι αναφερόμαστε στον Οργανισμό που ως αποστολή του έχει την προστασία της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και των πολιτών της.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η Ελληνική Αστυνομία ούτε με τον ΟΑΕΔ ούτε με τις Υπηρεσιες Κοινωνικης Προνοιας και φυσικά ούτε να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, ειδικά από την Κυβέρνηση που ο λαός κάθε φορά εκλέγοντάς την, την καθιστά υπεύθυνη (αλλά και υπόλογη ) για την προστασία της χώρας, των πολιτών και την διασφάλιση -περιφρούρηση των τριών βασικών αγαθών που δικαιούνται να απολαμβάνουν οι πολίτες , ήτοι ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΊΑ και ΥΓΕΙΑ!!!!!
Υ. Γ .Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζω πρώτον, ότι η σειρά των αγαθών είναι απολύτως αλφαβητική και δεύτερο ότι η αναφορά μου στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και Κοινωνικής Πρόνοιας, σαφώς και δεν έγινε για να υποβαθμίσω τον ρόλο τους (τον οποίο θεωρώ απόλυτα σοβαρό και ουσιαστικό ) αλλά για να τονίσω ότι υπάρχουν αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες για εξεύρεση εργασίας ή για βοήθεια στην κοινωνική ένταξη πολιτών και πως είναι όχι απλά αδιανόητο αλλά και επικίνδυνο να θεωρούνται η ανεργία ή η ανάγκη κοινωνικής ένταξης κριτήρια για την πρόσληψη αστυνομικού προσωπικού……»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου