Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πατέντα Μάχης: Γάντια για Ομάδες Ασφαλείας

Η συγκεκριμένη πατέντα χρησιμοποιείται ευρέως από Σώματα Ασφαλείας και ιδιωτικές εταιρίες υπηρεσιών ασφαλείας. Μάλιστα, μερικές φορές είναι και καταγεγραμμένη οδηγία καθώς αφορά τη προστασία των στελεχών. Είναι κάτι απλό αλλά μπορεί να σας γλυτώσει από πολλά προβλήματα.


Πηγή: QMUniforms.com

Όσοι έχετε κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών ή/και υπηρεσιών ασφαλείας γνωρίζετε ότι πρώτα έρχεται η ατομική ασφάλεια. Αν δεν είμαστε εμείς ασφαλείς, δε μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια ή προστασία σε κάποιον άλλον. Έτσι, είτε μιλάμε για διασώστες, στρατιώτες, προσωπικό ασφαλείας, αστυνομικούς, κτλ. πάντα φοράμε γάντια για γενική προστασία. Για προστασία από μολύνσεις ή ασθένειες, όλες σχεδόν οι υπηρεσίες παγκοσμίως απαιτούν τη χρήση ιατρικού τύπου γαντιών. Ακόμα και μία μικρή γρατζουνιά μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα αν δε γίνεται χρήση τέτοιων γαντιών. Για παράδειγμα, έχετε μία γρατσουνιά στο μικρό σας δάχτυλο και δε φοράτε γάντια. Αν έχει κοπεί κάπου το άτομο που χειρίζεστε, του πέσει μία σταγόνα από σάλια επάνω στη πληγή σας, έχει προηγουμένως πιάσει κάτι μολυσμένο και ακουμπήσει τη πληγή σας, κτλ. μπορεί να έχετε πρόβλημα για ολόκληρη τη ζωή σας. Αυτό όμως είναι γνωστό, ας δούμε τη πατέντα που περιγράφουμε εδώ.

Πηγή: Loupiote.com

Οι περισσότεροι επαγγελματίες, για λόγους ευκολίας συχνά αντικαθιστούν τα ιατρικού τύπου γάντια που προσφέρουν σχετική προστασία από μολύνσεις με αυτά της τακτικής χρήσης. Σχεδόν σε όλες τις χώρες για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι υποχρεωτικό και μέρος των κανονισμών, να αλλάζουν τα γάντια γενικής χρήσης με ιατρικού τύπου γάντια προτού ακουμπήσουν κάποιο άτομο. Η πατέντα αυτή λοιπόν είναι αρκετά απλή και τη βλέπουμε όλο και περισσότερο σε ομάδες ασφαλείας που έχουν μεγάλη πιθανότητα επαφής με άτομα όπως για παράδειγμα προσωπικό ασφαλείας σε εκδηλώσεις ή αστυνομικές δυνάμεις σε πορείες και αναταραχές, κτλ. Η πατέντα είναι η χρήση ιατρικών γαντιών εσωτερικά και τακτικών γαντιών εξωτερικά. Έτσι κερδίζουμε τα πλεονεκτήματα και από τα δύο χωρίς να χρειάζεται συνεχώς να βγάζουμε το ένα και να φοράμε το άλλο.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μπορεί να ακούγεται περίεργο όμως δεν είναι όσο άβολο όσο θα πίστευε κανείς, και ειδικά αν σκεφτούμε τις επιπτώσεις από κάποια μόλυνση, τότε ξαφνικά δεν είναι καθόλου άβολα. Είναι μία απλή και χρήσιμη πατέντα που ίσως να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που λόγω επαγγέλματος πρέπει να έρχονται σε φυσική επαφή με άγνωστα άτομα ενώ ταυτόχρονα χρειάζονται και γάντια τακτικής χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου