Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Η τραγωδία στα Καμένα Βούρλα που σόκαρε την περιοχή

Συμπληρώνονται 19 χρόνια από το φρικιαστικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς και 14 τραυματίες  
 
Η 30η Απριλίου είναι ημέρα μνήμης για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, που έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων.
Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα
Ήταν παραμονή Πρωτομαγιάς, όταν οι άνδρες της Τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.
Λίγα λεπτά μετά, ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν πέφτει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και παίρνει φωτιά. Από την Π.Υ. Λαμίας φεύγει αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από περίπου 20 λεπτά φτάνουν στον τόπο του συμβάντος οι τρεις αδικοχαμένοι πυροσβέστες. Πριν προλάβουν να πιάσουν τις μάνικες γίνεται το μοιραίο... Μια τρομακτική έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή και σκορπά τον θάνατο.
Νεκροί πέφτουν οι Αρχιπυροσβέστες, Στάθης Ριζόπουλος, Νίκος Νικολάου, και ο Πυρονόμος, Σωτήρης Σταμέλος. Στο σημείο ξεψύχησαν επίσης ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, και ο 42χρονος οδηγός του βαν, Κωνσταντίνος Μανανάς.


Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα και από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.
Ο οδηγός του βυτίου, αν και βρισκόταν αρκετά μακρυά, χτυπήθηκε από κομμάτι λαμαρίνας στο κεφάλι και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο οδηγός του βαν, που ήταν κοντά στο σημείο, εξαϋλώθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ.
Τα κομμάτια του βυτιοφόρου έφυγαν σαν τορπίλες και έπεσαν στα σπίτια και τα χωράφια. Το μεγαλύτερο από αυτά κατέστρεψε την στέγη ενός δυόροφου σπιτιού, 200 μέτρα μακριά, ενώ κομμάτια βρέθηκαν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
Δείτε βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος:

 Η ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος:
 190154600154888989 
gfh 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου