Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής - 14 συλλήψεις που σχετίζονται με την χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής είναι σε εξέλιξη και από τις πρώτες πρωινές ώρες, έχουν συλληφθεί  14 άτομα, τα οποία φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμούς ατόμων που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας.
"Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα συνολικά άτομα (13 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων" αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες έβαζαν χρήματα σε λογαριασμού ατόμου που είναι προφυλακισμένο για επίθεση σε πολιτικό πρόσωπο.  Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο άτομο είχε καταφέρει να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα με ψεύτικα στοιχεία.
Νωρίς το απόγευμα (08/05) οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προς εκτέλεση των ενταλμάτων σε βάρος τους κι έλαβαν προθεσμία .
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, οι συλληφθέντες φέρονται να κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμό που ανήκει στον υπόδικο στις Φυλακές Κορυδαλλού, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, οποίος συνελήφθη για την επίθεση με αποστολή τρομοδέματος στον τέως Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, και συνελήφθη, την 28η Οκτωβρίου 2017 έξω από την οικία του. Ο έγκλειστος τρομοκράτης, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας είχε ανοίξει λογαριασμό στον οποίο οι συλληφθένες κατέθεταν ποσά από #€50 έως και #€200.
Με τη σύλληψη του τρομοκράτη,  η Αρχή Ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» ενήργησε έρευνα πού οδήγησε στα ίχνη των καταθετών ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου