Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ποιο άγημα ανέβασε τη σημαία στην Ακρόπολη- Φωτογραφίες

Τη γαλανόλευκη Σημαία του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως, το Σάββατο 5 Μαϊου, την ανέβασαν στον Ιστό της έφεδροι ανθυπολοχαγοί και υπολοχαγοί, οι οποίοι συγκρότησαν τιμητικό Άγημα Σημαίας, μετά από αίτημά τους στο ΓΕΣ, το οποίο και έγινε αποδεκτό.
Οι έφεδροι αξιωματικοί, όλοι τους εκπαιδευμένοι προ 20ετίας στα μέσα επικοινωνιών, επιτήρησης και ηλεκτρονικού πολέμου, στη Σχολή Διαβιβάσεων του Χαϊδαρίου και μετέπειτα τοποθετημένοι σε μονάδες και υπομονάδες των Διαβιβάσεων, του Πεζικού, του Μηχανικού, αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων.
Τιμώντας την 20ετία των προσωπικών σχέσεων που ανέπτυξαν τότε, κατά την εκπαίδευσή τους, αλλά και την ευθύνη απέναντι στη στολή του έλληνα αξιωματικού και στον όρκο τους προς την Πατρίδα, ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα, από την Ορεστιάδα και την Κατερίνη, την Κρήτη και την Κόρινθο, τη Λαμία και τον Βόλο, ακόμα και απο την Γερμανία, προκειμένου να παρουσιάσουν όπλα και να χαιρετίσουν τη Σημαία.




Προσέξτε μερικά σημεία αυτής της πρωτοβουλίας:
- Πρόκειται για εφέδρους, που με αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία συγκρότησαν άγημα. Συνεργάστηκαν, ως όφειλαν, με την ιεραρχία του ΓΕΣ.
- Τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν τα εν ενεργεία στελέχη στους εφέδρους αξιωματικούς, από τον υψηλότερο βαθμό του ΓΕΣ έως τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων, της Σχολής Διαβιβάσεων, αλλά και τους νεαρούς σημερινούς εκπαιδευόμενους του Λόχου ΥΕΑ, μαζί με τον άξιο Λοχαγό τους. Δυο Υποστράτηγοι, από το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ, ο κ. Περβολαράκης, Δντης ΔΔΒ/ΓΕΣ και ο κ. Φλάρης, Δκτης ΔΔΕΕ/ ΓΕΕΘΑ, ο Ταξίαρχος Δκτης/ΣΔΒ κ. Αθανασιάδης, ο Ταξίαρχος Δντης Επιστράτευσης ΓΕΣ κ. Παπαλιούρας, οι Συνταγματάρχες και οι λοιποί επιτελείς, όλοι εκεί για εμάς. Στη Σχολή αλλά και στον Βράχο, να μας υποδεχθούν και να μας θυμίσουν τους δεσμούς της εφεδρείας με τον ενεργό στρατό. Συγκινητική και ιδιαίτερα τιμητική για εμάς. 
- Οι σημερινοί εκπαιδευόμενοι ΥΕΑ του Λόχου, απέδωσαν τιμές στους έφεδρους αξκους, παρουσίασαν όπλα, και περιηγήθηκαν μαζί τους στους θαλάμους και στις αναμνήσεις του ιστορικού κτιρίου Κ5 του Χαϊδαρίου. Ίσως από τις συγκινητικότερες εικόνες, η άφιξη του τμήματος των εφέδρων αξκων στο Κ5 με τους ΥΕΑ να παρουσιάζουν όπλα. Τιμούν τις παραδόσεις της Σχολής.

Αλλά και κάτι ακόμα:

- Μπορείς να είσαι πολίτης σε αυτή την ευλογημένη άκρη της Ευρώπης, να έχεις ταξιδέψει στον κόσμο, να είσαι πολίτης της ανοιχτής και ελεύθερης κοινωνίας, να έχεις σπουδάσει και να έχεις επιστρέψει στον τόπο σου, να σε χαρακτηρίζει η μετριοπάθεια, η δουλειά και ο κόπος, να θες να ξαναδείς τη χώρα σου γερή στα πόδια της, με ειρήνη και ασφάλεια, να αναπτύσσεται, να επιστρέφει στην κανονικότητά. Και την ίδια στιγμή να θεωρείς τιμή να σταθείς μπροστά στη Σημαία σου, να σκέφτεσαι οτι όλα αυτά είναι ο δικός σου πατριωτισμός, η δική σου αγάπη για την Ελλάδα, που δεν την χαρίζεις σε «επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης», σε ακραίους και σε λούμπεν περιθωριακούς. Γίνεται. Δεν είναι ενοχή ο πατριωτισμός. Ούτε χαρίζεται.

Για εμάς, τους έφεδρους αξιωματικους του τιμητικού Αγήματος Σημαίας της 5ης Μαϊου 2018, οι δύο αυτές ημέρες ανέσυραν μνήμες συναδέλφωσης, μας γέμισαν υπερηφάνεια και τιμή, στείλαμε μήνυμα παρουσίας και ετοιμότητας, και κρατάμε βαθιά μέσα μας την εικόνα της γαλανόλευκης στον ιστό για άλλα 20 χρόνια, έως ότου ανέβουμε πάλι στον Ιερό Βράχο. Με το ίδιο μήνυμα, όπως και σήμερα «Είμαστε Παρόντες, Είμαστε παντού».
ΖΗΤΩ Η ΣΗΜΑΙΑ. ΖΗΤΩ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ. ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.

Με σεβασμό και τιμή,
Ένας έφεδρος ανθυπολοχαγός
 Αρχηγός τάξης εφέδρων αξιωματικών 98ΣΤ Σχολής Διαβιβάσεων


 Π. Καρβουνόπουλος
militaire.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου