Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Τι συμβαίνει με τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη και πως θα “βγει” η αντιπυρική περίοδος;

Μετά το θόρυβο που είχε ξεσπάσει πέρυσι το καλοκαίρι για τις διαθεσιμότητες των πυροσβεστικών
αεροσκαφών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωνε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να μην είμαστε έτοιμοι στην αντιπυρική περίοδο του 2018. Υπάρχουν έντονες ανησυχίες για το πόσο τα ΄χουμε καταφέρει. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπήρχε χθες θα ΄πρεπε να ΄ναι σε ετοιμότητα έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σχεδιασμό. Απολύτως καμία…
Τι φταίει;
Τον περσμένο Φεβρουάριο , ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας δήλωνε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι “έχουν σταλεί ήδη στις ΗΠΑ, 12 κινητήρες των πυροσβεστικών αεροσκαφών , οι οποίοι θα ανακατασκευαστούν προκειμένου να γίνουν σαν καινούργιοι, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα προβλήματα στις πτήσεις που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω των γερασμένων μηχανών και της έλλειψης ανταλλακτικών μετά τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στον Καναδά”.
Με εντολή του πρωθυπουργού είχαν δοθεί 10 εκατομμύρια για την επισκευή των κινητήρων και συγκεκριμένα εννέα εκατομμύρια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα «Καναντέρ» και ένα εκατομμύριο για την επισκευή ενός ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής.
Οι κινητήρες αυτοί ,είχε ανακοινωθεί ότι θα είχαν παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία, σταδιακά από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο. Έχουν παραδοθεί; Από τις διαθεσιμότητες που μαθαίνουμε ότι υπάρχουν ,φαίνεται ότι κάτι δεν έχει πάει καλά. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ότι θα διορθωθεί τις επόμενες μέρες, γιατί όπως είναι κατανοητό, χρόνος δεν υπάρχει.

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου