Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για το νεκρό βρέφος που είχε εντοπισθεί σε κάδο στην Πετρούπολη

Δυο γυναίκες συνελήφθησαν για την υπόθεση που είχε προκαλέσει αρνητική αίσθηση στο Πανελλήνιο, με την ανεύρεση νεκρού βρέφους σε κάδο απορριμάτων στη περιοχή της Πετρούπολης.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλεια Αττικής προχωρησαν στη συλληψη (13/05) των δυο γυναικών. Πρόκειται για 19άχρονη λεχωνα, με την εγκυμοσύνη της να χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητη κύηση και τη 54άχρονη μητερα της η οποία και απέρριψε (26/05) στον κάδο της Πετρούπολης, στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας το νεογνό.
Με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων (DNA) ταυτοποιήθηκε η γενετική συγγένεια μητέρας και βρέφους
Η 19άχρονη φέρεται να υποστήριξε οτι αντιλήφθηκε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη -σχεδόν στον έβδομο μήνα κύησης- την εγκυμοσύνη της καθώς και ότι δεν είναι σε θεση να κατ ονομάσει το γεννήτορα του παιδιού της λογω τγς μεγαλης χρονικης αποστασης απο τη διαπίστωση της εγκυμοσύνης της. Η ίδια γέννησε μόνη της στη μπανιέρα του διαμερίσματος και με τον ομφάλιο λώρο το έπνιξε και τοποθέτησε χαρτοπετσέτες στο στόμα του για να ανακόψει το κλάμα του.
Όταν γέννησε η 54άχρονη μητέρα της απέρριψε το νεογέννητο στον κάδο, σε μία απόσταση λίγων μέτρων από το διαμέρισμά τους ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με το έγκλημα που διέπραξε η κόρη της.
Ρακοσυλλέκτης σε αναμόχλευση των απορριμάτων σε κάδο εντόπισε νεκρό το βρέφος (26/02-12.30), μέσα σε σακούλα και ζήτησε βοήθεια από τους περίοικους. Όπως διακριβωθηκε, το βρέφος έφερε τον ομφάλιο λώρο, και ήταν τυλιγμένο με σεντόνι ενώ του είχαν αποφράξει το στόμα με χαρτοπετσέτες, ενδεχομένως για να μην ακούγεται το κλάμα του, με το θάνατό του να εξετάζεται ως ασφυκτικός.
Με την ποινική σε βάρος τους δικογραφία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου