Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

«Το σύνολο των Ελλήνων Αστυνομικών δεν αισθάνονται την ανάγκη, να ζητήσουν συγγνώμη από κανέναν, παρά μόνο από την ελληνική κοινωνία την οποία υπηρετούν»

Ήταν η φράση του Αστυνόμου Μιχάλη Λώλης στο Gay Pride που προκάλεσε έντονη αντίδραση στο σύνολο της ΕΛ.ΑΣ ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής*, παραθέτει τη δική του θέση.

«…το σύνολο των Ελλήνων Αστυνομικών δεν αισθάνονται την ανάγκη, να ζητήσουν συγγνώμη από κανέναν, παρά μόνο από την ελληνική κοινωνία την οποία υπηρετούν, όχι όμως για ρατσιστικές ή ομοφοβικές συμπεριφορές, για τον λόγο ότι αυτές δεν υπάρχουν στο Σώμα μας (ενδεχόμενες εξαιρέσεις σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των αστυνομικών), αλλά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς αυτούς (την κοινωνία), που θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες, εφόσον οι επικρατούσες συνθήκες το επέτρεπαν (οικονομική συγκυρία, διαχρονικό πελατειακό σύστημα που εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις)», τοποθετείται σε παράθεση απολογισμού ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του ως Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, ο Α/Δ Βασίλης Βράντζας θέτοντας υποψηφιότητα εκ νέου.

Ολόκληρο το κείμενο του ΑΔ Βασίλη Βραντζά:

ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΣ:
ΘΑ ΝΙΚΉΣΟΥΜΕ; ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΜΕ;
ΠΟΛΕΜΑ


Πλησιάζοντας προς το τέλος της τριετούς θητείας του, στα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, ταιριάζει απόλυτα, θα έλεγα, η ανωτέρω ρήση του μεγάλου μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Σε αυτήν την τριετία η Ένωση Αξιωματικών Αττικής ήταν παρούσα παντού δίνοντας μάχες για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των συναδέλφων, στους δρόμους , στα δικαστήρια, στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή προάσπισης των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων του κλάδου μας. Πολλές μάχες κερδήθηκαν, άλλες «χάθηκαν», κανένας αγώνας όμως δεν πάει χαμένος παρά μόνο αυτός που δεν δόθηκε. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας από όποιο μετερίζι και αν βρεθούμε. Εκτός αυτών βρεθήκαμε δίπλα στο συνάδελφο και στις αγωνίες του προσωπικές και υπηρεσιακές. Παρείχαμε νομική υποστήριξη σε όλες τις ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν αυτούς κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας και κατηγορήθηκαν αδίκως ή για αδικήματα που διαπράξαν εξ αμελείας. Η Ένωσή μας πιστή στις αρχές και στις αξίες της, ως δύναμη ευθύνης και μεταρρύθμισης συμμετείχε με προτάσεις της, σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τον οργανισμό της Αστυνομίας (αναδιάρθρωση – αναδιάταξη υπηρεσιών, καταπολέμηση εγκληματικότητας, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κτλ). Προτάσεις που κινούνταν στα πλαίσια εξορθολογισμού και του γενικότερου υπηρεσιακού συμφέροντος, μακριά από λαϊκισμούς και μαξιμαλιστικές κορώνες. Πολλές από αυτές υιοθετηθήκαν, όπως ο περαιτέρω εκδημοκρατισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας των δοκίμων αστυφυλάκων και υπαστυνόμων και η ακαδημαϊκή φοίτηση των δοκίμων υπαστυνόμων από το δεύτερο εκπαιδευτικό έτος, άλλες όχι, κυρίως στα θέματα της αναδιάρθρωσης – αναδιάταξης υπηρεσιών, όπου το επιχειρούμενο βήμα ήταν ανεπαρκές για τις ανάγκες της σύγχρονης αστυνόμευσης. Ο αγώνας μας όμως συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα, με την δική σας νέα εντολή στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2018.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι το σύνολο των Ελλήνων Αστυνομικών δεν αισθάνονται την ανάγκη, να ζητήσουν συγγνώμη από κανέναν, παρά μόνο από την ελληνική κοινωνία την οποία υπηρετούν, όχι όμως για ρατσιστικές ή ομοφοβικές συμπεριφορές, για τον λόγο ότι αυτές δεν υπάρχουν στο Σώμα μας (ενδεχόμενες εξαιρέσεις σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των αστυνομικών), αλλά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς αυτούς (την κοινωνία), που θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες, εφόσον οι επικρατούσες συνθήκες το επέτρεπαν (οικονομική συγκυρία, διαχρονικό πελατειακό σύστημα που εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις).

– Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής –
Βασίλης Βράντζας
nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου