Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Αντιδράσεις Αστυνομικών για τοποθέτηση του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ στο gayPride: «Δεν οφείλω καμία συγγνώμη. Προσπαθώ να κάνω το καθήκον μου προς όλους του πολίτες»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημόσια τοποθέτηση του Αστυνόμου της Κρατικής Ασφαλειας, στη διατύπωση «συγγνώμη της ΕΛ.ΑΣ από την «LGBT» Κοινότητα», μεταξύ των ενστόλων. «Δεν είχαν επίσημη εξουσιοδότηση, οι Αστυνομικοί που ανέβηκαν στην εξέδρα», σχολιάζει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήταν πριν σχεδόν ένα μήνα, όταν το Σωματείο που στηρίζεται από gay Αστυνομικούς- «ΔΑΔΑ»‘- έλαβε Νομική Υπόσταση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Στο gay Pride της Αθήνας (09/06) δήλωσαν «ΠΑΡΟΥΣΑ» έστησαν περίπτερο, διαμοίραζαν σχετικό ενημερωτικό υλικό, και με 7μελή εκπροσώπηση κι επικεφαλής τον Αστυνόμο της Κρατικής Ασφαλειας Μιχάλη Λώλη, τον Αστυφύλακα της Τροχαίας Αθηνών Φωτεινό Παγαύλα τον Εκπρόσωπο Τύπου του Σωματείου, Ειδικό Φρουρό του Τμήματος της Ομόνοιας, ενστόλους Εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Σωμάτων Ασφαλείας, ανέβηκαν στην εξέδρα του Gay Pride.

Ωστόσο οι θέσεις που διατύπωσε δημόσια από σκηνής, ο Αστυνόμος Μιχάλης Λώλης και η παρουσία του αντιπροσώπου της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας Φωτεινού Παγιάυλα, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις μεταξύ των ενστόλων που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. και των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ καθώς ο Αστυφύλακας της Τροχαίας, εκλέγεται ως αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ .

Επίσημη θέση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο στο Nantiareport.gr, είναι ότι, «Δεν είχαν επίσημη εξουσιοδότηση, οι Αστυνομικοί που ανέβηκαν στην εξέδρα. Η επίσημη θέση της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο από τους δύο Αξιωματικούς που έχουν τεθεί και εκτελούν χρέη Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και στις κατατόπους Διευθύνσεις Αστυνομιας από τους Αξιωματικούς που έχουν διατεθεί σε αντίστοιχες θέσεις. Οι απόψεις όπως εκφράστηκαν από Αστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ, εκλαμβάνεται ως προσωπική του άποψη και δεν εκφράζει επίσημη θέση της Αστυνομίας.»

Το Nantiareport.gr έγινε αποδέκτης σχολίων ενστόλων, οι οποίοι παραθέτουν την έντονη ενοχλησή τους, αναφορικά με οσα καταγράφονται στο άρθρο «»ΠΑΡΟΥΣΑ».. η ΔΑΔΑ των ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών στο Gay Pride» (09/06) στο οποίο παρατίθεται η δήλωση του Αστυνόμου Μιχάλη Λώλη.

«Δεν οφείλω καμία «συγγνώμη σε καμία μειονότητα, πλειοψηφία ή όποιους!!!Προσπαθώ να κάνω το καθήκον μου προς όλους τους πολίτες»!!
…»κρίμα γιατι ενώ ένα 90% των αστυνομικών είναι διαφήμιση για την Αστυνομία, την Δημοκρατία και την Ελλάδα ένα 10% φροντίζει να μας δυσφημιζει με το χειρότερο τρόπο.
Η Ελληνική Αστυνομία δεν κάνει πολιτική, δεν κάνει διακρίσεις, δεν κάνει δηλώσεις που μειωνουν τον επαγγελματισμό των αστυνομικων. Ειμαστε επαγγελματίες και καθημερινά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με κίνδυνο την ζωή μας για να νιώθουν όλοι οι πολίτες αδιακρίτως ασφάλεια κ ισότητα απέναντι στην εφαρμογή του νόμου.
Όποιος προσπαθεί να σπηλωσει αυτό τον επαγγελματισμό θα πρέπει να γίνεται έρευνα (Ε.Δ.Ε στην περίπτωση που είναι αστυνομικός υπάλληλος) κ να αποφασίζεται ανάλογη ποινή η’ ακόμη κ απομάκρυνση από τα σώματα ασφαλείας».
» …για τον Αστυνομικό του Βαρβιτσιώτη ο οποίος σε νόμιμη χρήση ενήργησε σε αποτροπή επίθεσης βολές εκφοβισμού στον αέρα κινήθηκε η διαδικασία της ΕΔΕ και του ελέγχου…για τους Αστυνομικούς που εκπροσωπούν ποιον και τι;… Απλά είναι Δ.Α.ΔΑ»;… Ντροπή!
ΥΓ. Περιμένω να δω τα «ευαίσθητα » αντανακλαστικά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για αυτές τις επιμεμπτες (για να μην τις χαρακτηρίσω «γαλλικα») συμπεριφορές ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ»….
…»Όταν κληθήκαμε να εισαχθούν στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ περάσαμε ΟΛΟΙ όπως προβλέπεται εξετάσεις και ψυχιατρικά. Μεταξύ άλλων στο σχετικό παράρτημα εισαγωγής- αποκλεισμού υποψηφίων- (Σχετικό έγγραφο στο «Διαύγεια» (17/05 2018) παράρτημα «Δ»/σελ32 της προκήρυξης) υπό τον τίτλο “Ενδεικτικός Πίνακας κυριότερων νοσημάτων και σωματικών ατελειών που αποκλείουν τους/ις υποψήφιους/ες από τις Αστυνομικές Σχολές”, στην παράγραφο «Ψυχικές Παθήσεις», αναφέρονται – μεταξύ άλλων – ως αιτία αποκλεισμού από τις εν λόγω σχολές οι «ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (όπως η διαταραχή ταυτότητος φύλου)». Με αυτο ως δεδομένο οι υποψήφιοι που δεν ανταποκρίνονται στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ «κόβονται» και δεν εισάγονται στις Σχολές της Αστυνομίας.
Με δεδομένο ότι οι Αστυνομικοί μέλη της «ΔΑΔΑ» έχουν εισαχθεί με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων (προ του 2016) και στη συνέχεια έχουν περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις και τα Ψυχομετρικά, στις απαντήσεις που έδωσαν απέκρυψαν την αλήθεια… δήλωσαν ψευδή στοιχεία για την εισαγωγή τους στις Σχολές της Αστυνομίας, και κατ’ επέκταση στο Δημόσιο.
Ο Νομος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σαφής και προβλέπει με σχετική δικογραφία παραπομπή στη Δικαιοσύνη, αποπομπή από το Δημόσιο και επιστροφή (μέρους) των χρημάτων που έχουν καταβληθεί καθώς διαπράχθηκε Ποινικό αδίκημα.
Έχουμε περισσότερο από δύο χρόνια που συζητάμε για τις προκλητικές συμπεριφορές συγκεκριμένων Αστυνομικών, από το «9000 gay Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ» το οποίο κλήθηκε και ανασκεύασε ο εν λόγω Αξιωματικός της Κρατικής, στη στήριξη του Gay Pride παράνομες εκλογών της Ένωσης Αθηνών από τον υποψήφιο Τροχονόμο ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος με το ΔΣ να έχει ολοκληρώσει τη θητεία του και να είναι σε διαδικασία εκλογών, και δημόσιες τοποθετήσεις ως να εκπροσωπούν το σύνολο του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Ποιος τους έχρισε «Εκπροσώπους» και «εκφραστές» της ΕΛ.ΑΣ; Και ποιους εκπροσωπούν, ως «δειγματοληπτική μειοψηφία» οταν δηλώνουν εξ ονόματος της ΕΛ.ΑΣ «σας ζητάμε συγγνώμη ως ΕΛ.ΑΣ»;
Προσωπικά δεν έχω λόγους να ζητήσω συγγνώμη, γιατί λειτουργώ στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ όπως ο Νομός ορίζει, να ασκώ το λειτούργημα του Αστυνομικού. Μήπως οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί να σκεφτούν το ενδεχόμενο να ιδιοτεύσουν, αφού ως Αστυνομικοί έργο δεν παράγουν»…

«…καλά οι χαρακτηρισμόι αλλά σταθείτε λίγο στην ουσία. Είπε αν ήταν στο χέρι του θα άλλαζε την αστυνομία, ζήτησε Συγγνώμη εκ μέρους της ΕΛΑΣ δηλαδή αν κατάλαβα καλά παριστάνει τον Αρχηγό;»
«…Αξιωματικος της Ελληνικης Αστυνομιας;;; Αρχηγε δεν βλεπω να κοβεις κεφαλια…. κριμα ηταν και 5-6 ακομα διπλα του περιμενουμε την ΕΔΕ….. μην περασει ετσι αυτο ειναι η απολυτη ξεφτιλα στα Σωματα Ασφαλειας αλλοι ριχνουν ιδρωτα για να βγει η δουλεια δεν ποτιζουν τις αγγουριες»…
…»Τι κανεις λεβεντη μου στα ιδιαιτερα σου δεν μας ενδιαφερει… Αλλα επειδη φορεσα αυτη την στολη 31 χρονια ντρεπομαι και απαιτω απο την Ηγεσια να σου απαγορευση να εκπροσωπεις χιλιαδες συναδελφους… Αλλωστε διαπρατεις αν μη τι αλλο και πειθαρχικα παραπτωματα…… Οι Εσωτερικες Υποθεσεις αν συναδελφος δουλευε ντελιβερι θα τον ειχαν κατηγορουμενο….. Εσυ στο απυροβλητο… ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ????»
«…ουτε ο κύριος Λώλης, ούτε ο Παγιαύλας, εχουν δικαίωμα να μιλάνε εξ ονόματος της Αστυνομίας. ΚΑΝΕΙΣ. Η αστυνομία έχει Ηγεσία. Αυτό είναι ντροπή..»
«….Η απόλυτη ξεφτίλα για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να εκφράζεται για το σύνολο του προσωπικού της; Μήπως έχει λάβει τη συνέναιση της ηγεσίας; Μιλάμε πάντα για την Αστυνομία και όχι για οποιονδήποτε άλλο φορέα. Δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική προτίμηση του καθενός αρκεί να μην προκαλεί δημόσια. Για να δούμε τι θέση θα πάρει ο Αρχηγός»..
«…Και ο αλλος ντιλιβεριζει σουβλακια στο ρεπο του για να ταισει τα παιδια του και τον πανε με ΕΔΕ και το ερωτημα της αποταξης… κατι δεν παει καλα…»
«Πιστεύω οτι ο συγκεκριμένος ομιλητής θα πρέπει να μιλά αποκλειστικά λέγοντας οτι εκπροσωπεί το Σωματείο στο οποίο είναι μέλος και μόνο. Είναι δικαίωμά του άλλωστε. Για ποιο λόγο επικαλείται όλη την Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα ζητά συγνώμη εκ μερους της δηλαδή για το προσωπικό στο σύνολό του; Ποιος τον εκπροσώπησε για κάτι τέτοιο και γιατί οι Αστυνομικοί να θεωρούνται εκ προοιμίου οτι δεν σέβονται τον κάθε πολίτη της Χώρας ανεξάρτητα από τις προσωπικές σεξουαλικές του επιλογές κτλ κτλ
Να το αποδώσω στον τυχόν ενθουσιασμό που του προκάλεσε το αλαλαζον πλήθος ή γίνεται για άλλο λόγο;»
«…Πιο πιθανό βλέπω να διατάξουν Ε.Δ.Ε για τα σχόλιά μας σε επίκριση των όσων διατύπωσε ο ΛΟΑΤΚΙ της ΕΛ.ΑΣ, παρα να ασχοληθεί το Αρχηγείο με την προβολή σε βαρος του συνολου των ενστόλων που υπηρετούμε.. εκει εχουμε καταντησει»…
«…Φτανει πια με αυτον!! Αντι να μας δειχνει τι κανει στην δουλεια του μας λεει συνεχεια τι κανει στο κρεβατι του!!»

nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου