Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πειραιάς: Φωτοβολίδες και μολώτοφ σε βάρος Αστυνομικών.. με εντολή για «καμία αντίδραση»


Επίθεση με φωτιστικές φωτοβολίδες και μολωτοφ σε βαρος των ΜΑΤ, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά με το Κέντρο, και οι εντολές ..»καμία αντίδραση».

Περιορισμένη αριθμητικά ομάδα οργανωμένων -περίπου 30 ατόμων- που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, βρίσκεται έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο (18/09). Στο σημείο, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ εχουν αναπτύξει φραγμό, για να αποτρέψουν την πορεία των περίπου 1300ατόμων να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιεύει το Nantiareport.gr, αποτυπώνει την επίθεση με φωτιστικές φωτοβολίδες και μολωτοφ σε βαρος των ΜΑΤ, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, η εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεών προς τους επικεφαλής των Μέτρων, αν και οι επιθέσεις σε βάρος των Αστυνομικών, ηταν προκλητικές θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, και καταστηματάρχες κατήγγειλαν βανδαλισμούς στις επιχειρήσειςτους, ήταν … «καμία αντίδραση».

Το δόγμα «ανοχής» στις ακραίες ενέργειες βίας σε βάρος του ένστολου προσωπικού όπως καταγγέλλουν οι Αστυνομικοί στο Nantiareport.gr, θέτει σε κίνδυνο ζωές των ίδιων και των φιλήσυχων πολιτών που κυκλοφορούν αμέριμνοι στις περιοχές τους.

Όπως επισημαίνουν οι Αστυνομικοί, ενόψει των έκτακτων Κρίσεων σε πλήρωση της κενής θέσης του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, εντός των ημερών, και της μετακίνησης του Διοικητή του ΑΤ.Ψυχικού και του Αρχιφύλακα σκοπού της Πρεσβείας του Ιράν, μετά την καταδρομική παρέμβαση μελών της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα (17/09), οι Αξιωματικοί δε διαβιβάζουν εντολές προς το ένστολο προσωπικό, για «αντίδραση» και «καταστολή» ακόμα και όταν δέχονται επιθέσεις σε βάρος τους.

nantiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου