Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Εξάρχεια: Ο Ρουβίκωνας έβγαλε από ενορία πιστούς ενώ διέκοψε τη λειτουργία



Μετά τις καταδρομικές παρεμβασεις σε Κυβερνητικά κτίρια και Πρεσβείες ο Ρουβίκωνας προπηλακίζει ενορίτες σε εκκλησία κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας.

Από τις παρεμβάσεις και τις καταδρομικές δράσεις η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα αναβαθμίζει τις πρακτικές της και προβαίνει σε προπηλακισμούς..

Στο παλαιό των νέων πρακτικών του, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα (23/09-09.00) εισέβαλαν στον ΙΝ.Αγιου Νικολάου στην Ασκληπιού στα Εξάρχεια κι αφού διέκοψαν την λειτουργία, προπηλάκισαν κλήρο και πιστούς. Στη συνέχεια ανάγκασαν όσους ήταν παρόντες στο μυστήριο με χρήση σωματικής βίας να βγουν από την εκκλησία ενώ τους απαγόρευσαν την επανείσοδο.

Με ανάληψη ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου συντάκτες του κειμένου ως μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, αναφέρουν «Σήμερα το πρωί στις 09:00 κάναμε παρέμβαση την ώρα της λειτουργίας στον ναό άγιου νικολάου στα εξάρχεια, για την προσπάθεια των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στο δρόμο όσους διαμένουν στην στέγη αστέγων της ενορίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου