Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΠΕΕΠΣ 2019  


Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος


Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035Π

Πειραιώς31 (6ος όροφος), τ.κ. 105 53, Αθήνα

Τηλ: 2132158247, 6980360855/6, Φαξ: 2108044799Website: www.vfu.gr E-mail: info@vfu.gr FB: peeps.gr


 


 21 Φεβρουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα, η 10η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΕΠΣ.

Τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:

- Η Εκπρόσωπος της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπαϊακώβου Ελευθερία


- Ο Εκπρόσωπος του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέα Δημοκρατία Αντιστράτηγος ΠΣ ε.α. Νικόλαος Διαμαντής

- Ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος,


- Ο Διοικητής της Π.Υ. Αθηνών Αρχιπύραρχος Χρήστος Λάμπρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Ματθαιόπουλου

- Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Π.Σ. κ. Δημήτρης Σταθόπουλος


- Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ. κ. Φίλιππος Παντελεάκος

- Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών & Υπαξιωματικών Π.Σ. κ. Αντώνιος Κούκουζας καθώς και


- Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Π.Σ. κ. Κωνσταντίνος Γιαννάκος.

Τέλος, σε σύνδεση μέσω διαδικτύου με την Βόρεια Ιταλία απηύθυνε χαιρετισμό και ο Διοικητής της Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού του Μεράτε και εκπρόσωπος της Ένωσης Eθελοντών Πυροσβεστών κ. Pier Castelli


Στο δεύτερο μέρος των εργασιών πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την στήριξή τους στο θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη και συγκεκριμένα:

- Του Προϊσταμένου του Γραφείου Εθελοντών της Π.Υ. Ναυπλίου Επιπυραγού Γεωργίου Αστρινάκη

- Του Προϊσταμένου του Εθ. Π.Κ. Πεντέλης Πυρόνομου Νικολάου Λιάκου καθώς και

- Του Πυρονόμου Νικολάου Γερασιμόπουλου που υπηρετεί στον 1ο ΠΣ Αθηνών

ενώ επίσης τιμήθηκε και η Χημικός Μηχανικός κ. Αριστοθέα Λαζαρίδου για την στήριξή της στο Εθ. Π.Κ. Πεντέλης την περίοδο που ιδρύθηκε και για τις προσπάθειές της για την διάδοση του θεσμού στα πρώτα χρόνια της καθιέρωσής του στην Ελλάδα.


Τέλος, στο κλείσιμο του δεύτερου μέρους πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση του βιβλίου «Εθελοντισμός στο ΠΣ» από τον συγγραφέα του, Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο, ο οποίος και ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος της ΠΕΕΠΣ λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό του έργο στην προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού στο Π.Σ.


Στο τρίτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, με βάση την ημερήσια διάταξη, πραγματοποιήθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου ο οποίος και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη, ακολούθησε η ψήφιση της τροποποίησης του καταστατικού, αποφασίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΕΕΠΣ για την περίοδο 2019-2022 και εκλέχθηκε η Εφορευτική Επιτροπή.


Τέλος, πραγματοποιήθηκε και η κοπή της βασιλόπιτας, της οποίας το πρώτο «φλουρί» έπεσε στο συνάδελφο Δρόσο Παπαδόπουλο (4ος ΠΣ Αθηνών) και το δεύτερο στη συνάδελφο Όλγα Σερασκέρη (9ο ΠΣ Αθηνών). Πριν την κοπή το Δ.Σ. της ΠΕΕΠΣ τίμησε το πρώην Μέλος της Ένωσης και Εθελοντή Πυροσβέστη και νυν Μόνιμο Πυροσβέστη Δημήτριο Ντοσκέα με την επίδοση μικρού αναμνηστικού από τον Πρόεδρο για την αδιάλειπτη παρουσία του στις ετήσιες εκδηλώσεις και σε δράσεις της Ένωσης.  

Από το Γραφείο Τύπου

της Π.Ε.Ε.Π.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου