Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Αφιέρωμα στο Krav Maga Science, στο κέντρο διδασκαλίας της ξεχωριστής ισραηλινής πολεμικής τέχνης




Η σχολή της Krav Maga Science στον Άγιο Δημήτριο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017, παρέχοντας μαθήματα ισραηλινής αυτοάμυνας Krav Maga, θεματικά σεμινάρια και διαλέξεις που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών.

Η Krav Maga Science είναι μέλος της ισραηλινής ομοσπονδίας Elite Krav Maga, με επικεφαλής εκπαιδευτή τον Βασίλη Πετρίδη, πιστοποιημένο εκπαιδευτή επίπεδου Expert και Director Ελλάδας και κεντρικής Ευρώπης της Elite Krav Maga Federation. Ο Βασίλης Πετρίδης μίλησε στο Agios Dimitrios News και μας αποκάλυψε κάποια πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη.

Τι είναι το Krav Maga;

Το Krav Maga πρωτίστως είναι ένα σύστημα σκέψης και τρόπου ζωής, είναι μια νοοτροπία επιβίωσης και μάχης που αρχικά δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του ισραηλινού στρατού ενώ εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της βασικής εκπαίδευσης των στρατιωτών της IDF, δηλαδή των Ισραηλινών δυνάμεων. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Krav Maga προέρχονται από διάφορα συστήματα και πολεμικές τέχνες. Ό, τι είναι άμεσο και αποτελεσματικό μπορεί να προστεθεί αυτούσιο ή με παραλλαγές στην ύλη του Krav Maga. Η βασική εικόνα του Krav Maga δείχνει να αποτελείται από μεγάλο αριθμό τεχνικών και τακτικών. Στην πραγματικότητα όμως οι κονσερβοποιημένες κινήσεις αποτελούν εκπαιδευτικό εργαλείο και όχι την ουσία της μεθόδου. Η ουσιαστική δομή του Krav Maga, στηρίζεται σε συγκεκριμένες αρχές. Όπως ότι οι τεχνικές θα πρέπει να βασίζονται στα ενστικτώδη αντανακλαστικά και όχι σε περιπλοκές χορογραφίες και αφύσικες κινήσεις. Η άμυνα και η αντεπίθεση θα πρέπει να είναι ταυτόχρονες με σκοπό να αιφνιδιάσουν και να σταματήσουν οποιαδήποτε επομένη επίθεση. Τα χτυπήματα θα πρέπει να είναι σε ευάλωτα σημεία του σώματος, για άμεσο αποτέλεσμα και δυνατότητα των πιο αδύναμων ατόμων να αντεπεξέλθουν σε πιο δυνατούς και μεγαλόσωμους αντίπαλους. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση παιδιών ή γυναικών. Οι τεχνικές θα πρέπει να έχουν συνοχή και να είναι αποτελεσματικές σε διαφορετικές περιπτώσεις και περιβάλλοντα, ενώ θα πρέπει να λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά από μειονεκτικές θέσεις, όπως στο έδαφος, σε αυτοκίνητο, κ.α. Η εκπαίδευση στο Krav Maga θα προσφέρει στον ασκούμενο αντίληψη των κινδύνων, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και αποθυματοποίηση, ενώ παράλληλα θα δίνει τις απαιτούμενες δεξιότητες για αποφυγή, διαφυγή και αποκλιμάκωση βίαιων και δυσάρεστων περιστατικών. Η εκπαίδευση στο Krav Maga υπό Stress, προσομοιώνει τις πραγματικές συνθήκες μάχης και προσφέρει στον ασκούμενο τα εφόδια να αντιμετωπίζει ρεαλιστικές καταστάσεις απειλών και επιθέσεων με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Τι τμήματα μπορεί να βρει κανείς στην Krav Maga Science;

To Krav Maga σήμερα λόγω της ευκολίας στην εκμάθηση και της αποτελεσματικότητας του, ενδείκνυται για σώματα ασφαλείας, απλούς πολίτες, παιδιά, γυναίκες καθώς και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην σχολή μας υπάρχουν ομαδικά τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων μέχρι 12 άτομα, καθώς επίσης και δυνατότητα για ατομικά μαθήματα ή ομαδικά μαθήματα μέχρι 4 άτομα. Παράλληλα υπάρχει τμήμα παιδικού Krav Maga για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και 6 -12 ετών. Από τη νέα σεζόν θα προστεθούν αυτοτελείς κύκλοι γυναικείας αυτοάμυνας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί ειδικό τμήμα στα πρότυπα εκπαίδευσης του Ισραηλινού στρατού.

Γιατί Krav Maga Science;

Η Krav Maga Science είναι μια οργάνωση αμιγώς ισραηλινής αυτοάμυνας, δεν μπασταρδεύει, ούτε καινοτομεί με προσμίξεις από άλλα μαχητικά συστήματα που ουδεμία σχέση έχουν με τις αρχές και την μεθοδολογία του Krav Maga. Η διαφορετικότητα της Krav Maga Science έγκειται στην ανανεωμένη διδακτική ύλη της, που αν και βασίζεται στις τεχνικές και τακτικές που χρησιμοποιούνται από τις περισσότερες σοβαρές και αξιόπιστες οργώσεις του Ισραήλ, διαφέρει στην σειρά που είναι καταμερισμένες οι τεχνικές ανά επίπεδο.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της Krav Maga Science είναι ότι η εκπαιδευτική μεθοδολογία που εφαρμόζει, χρησιμοποιεί την νευροεπιστήμη της μάθησης και της μνήμης, όπως και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για αύξηση των αντανακλαστικών και των χρόνων αντίδρασης, βελτίωση της ευλυγισίας και ισορροπίας, ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση. Στόχος είναι ο ασκούμενος να έχει στο ελάχιστο χρονικό διάστημα τα μέγιστα αποτελέσματα στην ασφάλεια, αυτοπροστασία και αυτοάμυνα του, ενώ ταυτόχρονα να μεταμορφωθεί σωματικά, νοητικά και πνευματικά.

Σε τι διαφέρει το παιδικό Krav Maga;

Η συμμέτοχη παιδιών στα τμήματα Krav Maga είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και πολύπλοκη διαδικασία. Οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά δεν είναι μικρόσωμοι ενήλικες. Τα παιδιά έχουν διαφορετικό ψυχισμό, έλλειψη εμπειριών και διαφορετικό τρόπο που σκέφτονται και αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Η ένταξη ενός παιδιού σε ένα τμήμα αυτοάμυνας και όχι σε ένα μαχητικό άθλημα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Τα παιδιά δεν μπορούν να μάθουν ούτε την ίδια ύλη με έναν ενήλικα αλλά ούτε με τον ίδιο τρόπο. Τα παιδιά είναι παιδιά και τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και νιώθοντας καλά. Τα παιδιά όσο προχωρημένα και αν είναι στην αυτοάμυνα είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν σε μια επίθεση από έναν ενήλικα. Τα παιδιά όμως μπορούν να μάθουν να αναγνωρίζουν, αποφεύγουν και πάνω από όλα να προστατεύονται από τον μεγαλύτερο εχθρό τους. Τον ίδιο τους τον εαυτό.

Παρόλα αυτά τα παιδιά μπορούν να μάθουν πως να αντιμετωπίζουν το bullying, σπρωξιές, πτώσεις, καβγάδες και επιθέσεις από συνομήλικα παιδιά, με τρόπο που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό τους, ούτε θα προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στα άλλα παιδιά Το παιδικό Krav Maga βοηθά πολύ τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, νευρομυϊκό συντονισμό, κοινωνικότητα και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους. Το παιδικό KravMaga είναι το σκαλοπάτι που ετοιμάζει το παιδί για την εφηβική και ενήλικη ηλικία ως άτομο και ως ασκούμενο.

Πείτε μας για τα σεμινάρια και τις διαλέξεις που γίνονται στην Krav Maga Science;

Η Krav Maga Science καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνει σεμινάρια με ειδική θεματολογία όπως, επίθεση στο αυτοκίνητο, αντιμετώπιση απειλών με μαχαίρι ή πιστόλι, άμυνα σε επίθεση με ρόπαλο, αντιμετώπιση απόπειρας βιασμού, κ.α. Παράλληλα διοργανώνονται διαλέξεις με θέμα την οικογενειακή ασφάλεια, την θωράκιση του σπιτιού από διαρρήκτες, κ.α. Στα σεμινάρια και τις διαλέξεις δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και είναι προσιτά για όλους.

Ποιος μπορεί να μάθει Krav Maga;

Το Krav Maga απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα τη σωματοδομή τους, την ηλικία, το φύλο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, την φυσική τους κατάσταση ή την εμπειρία τους σε αθλήματα, πολεμικές τέχνες και συστήματα αυτοάμυνας.

Πότε ξεκίνα η νέα σεζόν;

Η νέα σεζόν ξεκίνα την Δεύτερα 2 Σεπτεμβρίου 2019, όπου για δεύτερη χρονιά η Krav Maga Science προσφέρει όλο τον μήνα Σεπτέμβριο δωρεάν για όλα τα νέα μέλη, χωρίς καμία άλλη δέσμευση για περαιτέρω εγγραφή. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μπορέσει κανείς να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας της Krav Maga Science και της μεθόδου του Krav Maga εν γένη. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Krav Maga Science στα τηλέφωνα 2114040394 & 6972114778 ή μέσω του email kravmagascience@gmail.com.www.kravmaga.com.gr

agiosdimitriosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου