Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

«Μαύροι Πανθηρες» .. σε αντικατάσταση της ΔΕΛΤΑ



Η νέα ομάδα της ΕΛΑΣ φοράει μάυρα, έχει επικεφαλής Υπαστυνόμο της ΔΑΕΑ και για την επιλογή οι υπηρετούντες.. επιλέγονται με Casting..

Μετα τις εξαγγελίες του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη η νέα ομάδα, σε αντικατάσταση της καταργημενης ΔΕΛΤΑ από εχθές (17/06) βρίσκεται πιλοτικά στο χρόνο. Εν αναμονή του ΠΔ για τη σύσταση της νέας ομάδας, οι πρώτοι «Μαύροι Πανθηρες» (όπως τους αποκαλούν συνάδελφοί τους λογω των μαυρων στολών που φορούν-παραπέμψουν στην ΕΚΑΜ) φέρουν πληρη εξαρτηση και εξοπλισμό, και με οχήματα κλούβες -μέχρι 12ατομ-έκαναν εμφάνιση ως στατική σε τουριστικά σημεία – Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ερμου.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται στο Nantiareport.gr δεν υπάρχουν επιθυμουντες να μετακινήσουν στη νεοσύστατη Υπηρεσία. Η επιλογή έγινε απο την αποδυναμωμένη κατά 40% ΔΑΕΑ, με τους πρώτους 20… και πριν βγουν στο δρόμο έγιναν 25 -με προοπτική 50 και ζητούμενο τα 120ατομα από ένστολο προσωπικό. Με διαταγή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και όριο ηλικίας τα 35έτη, αναρωτήθηκε προσωπικό για να επανδρώσει τη νεοσύστατη Υπηρεσία άμεσης ανταπόκρισης, που θα αντικαταστήσει την καταργημένη ΔΕΛΤΑ, ενώ αναμένεται το ρυθμιστικό ΠΔ.

Οι πρωτοι Αστυνομικοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στη νέα Υπηρεσία, βρίσκονται σε εκπαίδευση


Μάχιμοι ωστόσο επισημαίνουν ότι με τη  επιλογή του προσωπικού από τη  υφιστάμενη υποστελεχωμενη ΔΑΕΑ,  «..διαλύουν μια μάχιμη υπηρεσία για να φτιάξουν αλλη… και αυτή είναι η ανταμοιβή για αυτά που έχουν προσφέρει τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικοί των διμοιριων… οι περισσότεροι το βλέπουν σαν τιμωρία…» αναφέρουν.

Επικεφαλής της ομάδας, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, εχει επιλεγει Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, με υπηρεσία σε Επιχειρησιακές Θέσεις και τη ΓΑΔΑ (σσ εχει συμετασχει σε αντιτρομοκρατικές διακλαδικές ασκήσεις της SOCEUR με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ ) ενώ μέχρι στιγμής ο Ανώτερος βαθμοφορος της νεοσυσταυης Υπηρεσίες είναι Υπαστυνομοςτης ΔΑΕΑ.

Μένει να αποδειχτεί στην πράξη και σε πραγματικές συνθήκες, αν ο σχεδιασμός επι χάρτου.. έχει πρακτική εφαρμογή και επιφέρει αποτελέσματα στις πραγματικές απαιτήσεις της ελληνική κοινωνίας και του πολίτη, σεε αποκατάσαση του χαμένου αισθήματος ασφάλειας που τόσο επίμονα αναζητά..

nantiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου