Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Π.Σ. Αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά

Σειρά συναντήσεων με τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά,τον Διευθυντή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Αρχιπύραρχο Άγγελο Τριπολιτσιώτη, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Απριλίου στο Αρχηγείο Π.Σ. αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Μάκη Τσιουγκρή , τον Γ.Γ. Δημ. Ζέρβα και τον Οργανωτικό Γραμματέα Νίκο Μαρκοζάνη.

Οι συναντήσεις, οι οποίες έγιναν σε εγκάρδιο και δημιουργικό κλίμα, σκοπό είχαν την ενημέρωση των αρμοδίων για τα τρέχοντα και χρονίζοντα προβλήματα του πυροσβεστικού εθελοντισμού και την προοπτική της άμεσης διευθέτησης και επίλυσης αυτών.

Τα σημαντικότερα θέματα που ετέθησαν ήταν:

1. Η χορήγηση στολών και Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.),
2. Η ενεργοποίηση του «Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας», όπως ορίζεται από τον νόμο 4029/20111,
3. Ο εξοπλισμός των Εθελοντικών Σταθμών και Κλιμακίων με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό,
4. Καθώς και άλλα λειτουργικά ζητήματα, τα οποία θα βελτιώσουν τον θεσμό και θα καταστήσουν αποτελεσματικότερο το έργο του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κος Υπαρχηγός διαβεβαίωσε την πρόθεσή του να συντελέσει άμεσα στην επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, πρωτίστως όσων μπορούν να επιλυθούν άνευ οικονομικού κόστους και σε δεύτερο χρόνο των υπόλοιπων, δεδομένου ότι το Π.Σ. αντιμετωπίζει ακριβώς τα ίδια προβλήματα και για τον εξοπλισμό του έμμισθου προσωπικού.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. εκφράζει την ικανοποίηση της για την συγκεκριμένη συνάντηση κι ευελπιστεί πως σύντομα θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα, προς τη κατεύθυνση της βελτίωσης λειτουργίας του θεσμού.




Από το Γραφείο Τύπου

της ΠΕΕΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου