Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στην Αθήνα παραμένουν ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ - Αδυναμία των τοπικών αρχών να προωθήσουν τα σωστικά συνεργεία στο Νεπάλ



Σε αυξημένη επιφυλακή, αλλά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις πληγείσες περιοχές του Νεπάλ παραμένουν οι είκοσι πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ, ο γιατρός και το τετραμελές παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα προώθησής τους από το Νέο Δελχί στα σημεία των ερευνών. Ηέκτακτη πτήση της Aegean με την οποία θα αναχωρούσαν το βράδυ της Δευτέρας από το Ελευθέριος Βενιζέλος ματαιώθηκε, καθώς το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ότι και να φθάσουν στο Νέο Δελχί, δεν υπάρχει τρόπος να προσεγγίσουν τα μέρη, που έχουν πληγεί από τον ισχυρό σεισμό.
Παρ'όλα αυτά, ο εξοπλισμός της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ παραμένει στο αεροδρόμιο, έτοιμος προς φόρτωση, και το προσωπικό αναμένει το "ΟΚ" για να μεταβεί στο Νεπάλ και να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, εάν μέχρι σήμερα το απόγευμα δεν καταστή δυνατή η προώθησή τους από το Νέο Δελχί στο Νεπάλ, τότε η αποστολή θα ματαιωθεί οριστικά, καθώς δεν υπάρχει νόημα να μεταβούν αργότερα, μιας και τα κρίσιμα 24ωρα για τον εντοπισμό των επιζώντων θα έχουν παρέλθει.
Στο Νέο Δελχί, άλλωσε, υπάρχουν εγκλωβισμένα πολλά σωστικά συνεργεία, που και αυτά από αύριο θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν στις χώρες τους, σε περίπτωση που δεν "ανοίξει ο δρόμος" προς τις πληγείσες περιοχές.



Μανώλης Ασαριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου