Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

«Φως» στην αιματηρη συμπλοκη στις φυλακες Κορυδαλλου


ΕΞΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ

«Φως» στην αιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού έριξε η ΕΛΑΣ, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα. Όπως διαπιστώθηκε δράστες της δολοφονίας δυο Πακιστανών είναι έξι Αλβανοί, ηλικίας 27 έως 35 ετών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα δύο θύματα ανήκαν σε ομάδα αλλοδαπών Πακιστανικής υπηκοότητας, που διαμαρτύρονταν για την αρπαγή 57χρονου ομοεθνή συγκρατουμένου τους.

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της 3ης Μάη 2015), τρεις Πακιστανοί μπήκαν στο κελί όπου κρατείτο ο 57χρονος ομοεθνής τους και με την απειλή μαχαιριών τον μετέφεραν σε κελί άλλου ορόφου. Εκεί, από κοινού με άλλους τρεις Αλβανούς, ασκώντας του σωματική βία του ζητούσαν επίμονα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, ώστε να μεταφερθεί το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ σε λογαριασμό τρίτου ατόμου στο εξωτερικό σαν αντίτιμο για την απελευθέρωσή του, ποσό που τελικά δεν καταβλήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του 57χρονου, συγκρατούμενοί του, υπήκοοι κυρίως Πακιστάν, που είχαν αντιληφθεί το γεγονός, συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο των φυλακών και διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή του συνεπλάκησαν με κρατουμένους, Αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με σίδερα, αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Στην παραπάνω συμπλοκή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο αλλοδαπών και τον τραυματισμό άλλων δεκαοκτώ κρατουμένων, συμμετείχαν τουλάχιστον 27 αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, Αλβανίας, Συρίας και Αλγερίας ηλικίας από 21 έως 45 ετών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μετά το τέλος της συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 23 αυτοσχέδια μαχαίρια, τρία μεταλλικά σουβλιά και τριάντα ένα τμήματα μετάλλου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε χτες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου