Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Οκτω αστυνομικοι για καθε τραπεζα - Δειτε από ποιες Υπηρεσιες θα ειναι



ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Την έντονη ανησυχία τους για «ομηρίες» από αγανακτισμένους, απειλές αυτοχειρίας, «εκβιαστικές» παραμονές πολιτών σε τράπεζες για την συνολική εκταμίευση των καταθέσεων τους, ακραίους διαπληκτισμούς, ακτιβιστικές ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες, εκφράζουν υψηλόβαθμα στελέχη τηςΕΛ.ΑΣ. και σχεδιάζουν τρόπους αντιμετώπισης, στην ενδεχόμενη εκδήλωσή τους.

Έχοντας στην κατοχή τους τη λίστα των υποκαταστημάτων τραπεζών, που θα ανοίξουν τις επόμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα, θέτουν σε εφαρμογή τη «σφικτή» περιφρούρησή τους, την παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες πολιτών (ηλικιωμένους, εγκύους, ΑμεΑ κ.ά), ακόμη και μεταφορά στις κατοικίες τους.



Και δεύτερος αριθμός επικοινωνίας -11188

Στο πλαίσιο παροχής βοηθείας δίνεται και δεύτερος αριθμός επικοινωνίας των πολιτών με την αστυνομία, στον αριθμό 11188 του Cyber Alert της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίοθα λειτουργήσει στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και θα υποδέχεται καταγγελίες για προβλήματα των πολιτών.
Σκέψεις για επιστροφή πινακίδων

Την ίδια ώρα υπάρχει σκέψη επιστροφής των αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, που αφαιρέθηκαν για διάφορες παραβάσεις, με εξαίρεση αυτή της κατανάλωσης αλκοόλ. Ωστόσο και εδώ υπάρχει πρόβλημα καθώς για την επιστροφή τους προβλέπεται η πληρωμή του διοικητικού προστίμου, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.



8 αστυνομικοί για κάθε τράπεζα

Στα περίπου 100 υποκαταστήματα τραπεζών που θα ανοίξουν στην Αττική, προβλέπεται η μόνιμη παρουσία 8 αστυνομικών έξω από το καθένα. Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης, τέσσερις αστυνομικοί μιας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και δύο αστυνομικοί πεζών περιπολιών.
Περιφρούρηση σε αριθμούς
Σύμφωνα με επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., 125 περιπολικά της Άμεσης Δράσης θα περιπολούν ανά 8ωρο, 265 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. θα κάνουν το ίδιο από τις 07:00 έως η 01:00 τα ξημερώματα, όπως επίσης 20 ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και 50 περιπολικά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα χρησιμοποιούνται ανά βάρδια όλο το 24ωρο. Εκτός από τα ανοικτά υποκαταστήματα τραπεζών, θα περιφρουρούνται τα υπόλοιπα 350 κλειστά που βρίσκονται στην Αττική και ακόμη περισσότερο τα περίπου 2.500 μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, τα οποία είναι εγκαταστημένα στην πρωτεύουσα και θα εξυπηρετούνται οι πολίτες. Παράλληλα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα επιβλέπουν από τον αέρα διάφορες περιοχές της Αττικής.
Στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πέρα από τη διακριτική φύλαξη τραπεζών θα επιφορτιστούν την ασφάλεια μεταφοράς χρημάτων από τα κέντρα διανομής και των ταχυδρομικών διανομέων που μεταφέρουν χρήματα. Εξαιτίας κάποιων πληροφοριών θα υπάρχει και επιτήρηση καταστημάτων τροφίμων και σούπερ μάρκετ για την αποτροπή τυχόν ακτιβιστικών ενεργειών των γνωστών «Ρομπέν των… σούπερ μάρκετ», που προβαίνουν σε αρπαγή τροφίμων και διανομή τους σε πολίτες στο δρόμο.



Αστυνομικός της Γειτονιάς σε 36 περιοχές
Στο ίδιο πλαίσιο ασφαλείας εντάσσεται η επέκταση του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα σε 8 αστυνομικά τμήματα στην Αττική, σε 4 στη Θεσσαλονίκη και σε 24 στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Στο μεταξύ, δεν αναμένεται κεντρική διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την εκλογική ετοιμότητα του αστυνομικού προσωπικού, καθώς αποφασίστηκε να μην γίνει ανάκληση αδειών των αστυνομικών που ήδη κάνουν χρήση, αλλά να μην δοθούν νέες μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Μετά από τηλεδιάσκεψη της αστυνομικής ηγεσίας με τους διοικητές των Αστυνομικών Διευθύνσεων, αποφασίστηκε να εκδοθούν εντολές σε τοπικό επίπεδο για εφαρμογή του εκλογικού νόμου με αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή του προσωπικού, περιορισμό των ρεπό και από το πρωί του Σαββάτου φύλαξη των εκλογικών κέντρων.




Ευτράπελο, ληστείες, διαρρήξεις

Ένας 62χρονος αρχιτέκτονας, εντοπίστηκε χθες το πρωί στη συμβολή των οδών Τζορζ και Κάνιγγος, όταν έξω από κλειστό υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς έγραψε το σύνθημα «Έργο ΣΥΡΙΖΑ».
Προσήχθη από τους αστυνομικούς και μετά την εξακρίβωση των στοιχείων αφέθηκε ελεύθερος. Λίγα λεπτά μετά ο 62χρονος πήγε σε άλλο κλειστό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Κάνιγγος και έγραψε το ίδιο σύνθημα, με συνέπεια τη νέα προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα.
Το απόγευμα της Κυριακής στην Κω, ένας 53χρονος εκνευρισμένος από το άδειο ΑΤΜ, ξέσπασε πάνω του, προκαλώντας φθορές σε αυτό με ότι έβρισκε μπροστά του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του.
Την ίδια ώρα στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν δύο Έλληνες 30 και 29 ετών, γιατί λίγο νωρίτερα είχαν αρπάξει την τσάντα μιας 53χρονης μετά από ανάληψη 1.220 ευρώ από ΑΤΜ τράπεζας στην περιοχή.
Στο μεταξύ το τελευταίο τριήμερο στην Αττική παρατηρείται μία μικρή αύξηση στις διαρρήξεις σπιτιών.
Στο πλαίσιο αυτό χθες το πρωί στην οδό Ηρακλέους στην Πετρούπολη άγνωστοι εισέβαλλαν στο σπίτι γυναίκας και άρπαξαν 10.000 ευρώ, που προέρχονταν από πρόσφατες αναλήψεις, και κοσμήματα. Κάτι αντίστοιχο έγινε στην οδό Αντιγόνης στο Μενίδι με τη λεία των διαρρηκτών να ανέρχεται σε 6.500 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα, ενώ σε διάρρηξη στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρουστους Αγ. Αναργύρους οι δράστες άρπαξαν μόνο ένα χρυσό δακτυλίδι.
Θύμα των… capital controls έπεσε μία 79χρονη γυναίκα από την Ιεράπετρα, μετά την τμηματική ανάληψη 80.000 ευρώ από τράπεζα. Η κίνησή της είχε γίνει αντιληπτή από δύο νεαρούς, που άμεσα έστησαν το σχέδιο αρπαγής των χρημάτων.
Ο 29χρονος δράστης μαζί με ένα ακόμη άτομο, την περασμένη Πέμπτη, πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης και προσποιήθηκε τον ηλεκτρολόγο. Ο συνεργός του βρήκε τον χρόνο και την κρυψώνα της 79χρονης, από την οποία άρπαξε τα χρήματα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, εντόπισαν τον 29χρονο, ενώ ταξίδευε από Ηράκλειο προς Αθήνα με πλοίο της γραμμής και συνελήφθη.
Επιπλέον συνελήφθη μία 27χρονη διότι βρέθηκαν στη κατοχή της και κατασχέθηκαν βιβλιάρια τραπέζης με χρηματικά ποσά των οποίων τη κατοχή δε μπορούσε να δικαιολογήσει.
Κάτι αντίστοιχο εξελίχθηκε και στον Βόλο, όταν το πρωί της Κυριακής, τρία άτομα μπήκαν στο σπίτι 83χρονου από ανασφάλιστο παράθυρο, και άρπαξαν 150.600 ευρώ, που είχε εκταμιεύσει σταδιακά τις προηγούμενες μέρες.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 33χρονο Έλληνα και αναζητούν έναν 39χρονο και έναν 33χρονο από την Αλβανία. Στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν περίπου 3.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν στον ηλικιωμένο, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου