Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ολα τα δεδομενα γυρω απο την Τρομοκρατια - Στο στοχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. η «ΟΛΑ»


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
«Μόνο η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών παραμένει επικίνδυνη και αριθμητικά ενεργή. Και αυτό γιατί συμμετέχουν σε αυτήν ποινικοί και αντιεξουσιαστές που παραμένουν ασύλληπτοι.

Παίρνουν καλάσνικοφ και προβαίνουν σε “γαζωματικές” επιθέσεις. Προς το παρόν σε κτίρια, ωστόσο φοβόμαστε το ενδεχόμενο της εκδικητικής επίθεσης εναντίον ανθρώπινου στόχου. Η ποινική διάσταση τους δίνει και τη δυνατότητα βομβιστικών επιθέσεων, παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων και επιθέσεων με αντιαρματικά όπλα. Εχουν βρεθεί τέσσερα σπίτια των ληστών του Διστόμου, σε κανένα όμως οπλισμός. Υπάρχει χώρος που βρίσκονται καλάσνικοφ “ταυτότητες” και αυτόν αναζητούμε», επισημαίνουν με ανησυχία υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Το «οικογενειακό» σπίτι του Γρηγόρη Τσιρώνη, που εντοπίστηκε πρόσφατα στον Νέο Κόσμο, διαπιστώθηκε ότι είχε ενοικιαστεί πολύ πιο πριν από την επίθεση της «ΟΛΑ» στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λ. Συγγρού, στις 14 Ιανουαρίου 2013, κάτι που προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον, όπως και το γεγονός ότι στο εσωτερικό του και στο ψυγείο βρέθηκαν «φρέσκα» προϊόντα σίτισης, δείγμα πρόσφατης διαμονής σε αυτό.



«Ανενεργοί αλλά επικίνδυνοι»

«Ο “Επαναστατικός Αγώνας”, η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και η παράπλευρη “Σέχτα Επαναστατών” δεν έχουν προς το παρόν επιχειρησιακές δυνατότητες και είναι φανερή η απεγνωσμένη προσπάθειά τους να στρατολογήσουν νέα μέλη. Ο “Αγώνας” με κείμενα του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, οι “Πυρήνες” με κωδικοποιημένα e-mails επικοινωνίας. Παραμένουν όμως επικίνδυνοι, εξαιτίας της μόνιμης σκέψης επίθεσης και ευρηματικότητας που τους διακρίνει», συμπληρώνουν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Την ίδια ώρα, ενώ ανάμεσα στις δύο οργανώσεις υπήρξαν «ανακοινώσεις» συμφωνίας για ενέργειες με κοινή στόχευση και επιδιώξεις, οι «πολλοί ηγετίσκοι ανάμεσα στα μέλη τους ανέτρεψαν αυτά τα δεδομένα σύγκλισης». Οι πρωταρχικοί στόχοι του αντιτρομοκρατικού επιτελείου είναι ο εντοπισμός των Βασίλη Παλαιοκώστα, Γιώργου Πετρακάκου, Μάριου Σεϊσίδη, Παναγιώτη Ασπιώτη, της Πόλας Ρούπα και 2-3 ακόμη προσώπων. «Είναι αριθμητικά λίγοι, ίσως με λίγα χρήματα και πολλά έξοδα για να συντηρηθούν αλώβητοι στον κόσμο της παρανομίας χωρίς το φόβο εντοπισμού τους», τονίζει αστυνομική πηγή.

Στο μεταξύ, οι ελπίδες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για το σπάσιμο των κωδικών στο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του «Ιάσονα», του 39χρονου Χρήστου Ροδόπουλου, που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος» για την επίθεση και ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, λιγοστεύουν, παρότι έχει εξεταστεί και στο εξωτερικό. Τα συγκεκριμένα αρχεία αποτελούν μέρος των συνομιλιών που είχε αποκλειστικά ο ίδιος με ηγετικό μέλος των έγκλειστων «Πυρήνων» και, ενδεχομένως, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., άνοιγε σημαντικά και το κεφάλαιο της «Σέχτας Επαναστατών», είναι τέτοια όμως η κωδικοποίηση που μπορεί να πάρει… χρόνια για να σπάσει, ίσως και ποτέ.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η «επιστροφή» των ταυτοποιήσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αναφορικά με τα σπίτια των «Διστομιτών» στη Νέα Αγχίαλο, τα Ανω Λεχώνια και έπονται αυτές του Ν. Κόσμου (Γρηγόρης Τσιρώνης) και Αναβύσσου (Σπύρος Δραβίλας).



Τζόγος και ροζ γραμμές

Στο πλαίσιο των ερευνών των διωκτικών Αρχών για τη δράση και τις συνεργασίες των ληστών του «Διστόμου με τα μαύρα», και συγκεκριμένα από τις καταθέσεις μαρτύρων και τις αναλύσεις των επικοινωνιών τους, αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές των προσωπικών «εμμονών» κάποιων εκ των μελών τους.

Για παράδειγμα, ο Σπύρος Χριστοδούλου είχε ιδιαίτερο πάθος για τον τζόγο και το στοίχημα, κάτι που είχε γίνει ορατό μετά τον εντοπισμό του σπιτιού του στην οδό Μιχ. Βόδα, αλλά εντοπίστηκε και στη Ν. Αγχίαλο από τις δεκάδες αποδείξεις στοιχηματισμού.
Από την ανάλυση των επικοινωνιών του Σπύρου Δραβίλα, μετά τον εντοπισμό του ορμητηρίου που είχε νοικιάσει ο ίδιος στη Νέα Μάκρη, από τις 600 σελίδες κλήσεων κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε οι 500 αφορούσαν επικοινωνίες σε ροζ γραμμές!

Την ίδια ώρα, από καταθέσεις μαρτύρων που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, διαπιστώνονται οι ευφάνταστες επαγγελματικές ιδιότητες που επικαλούνταν για να δικαιολογούν την οικονομική ευμάρειά τους και την «ακινησία» τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στα σπίτια όπου διέμεναν χωρίς να φαίνεται ότι εργάζονται.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου, με όσους ήρθε σε αναγκαία επαφή στον Βόλο, παρουσιαζόταν ως έμπορος χρυσού, ο Γρηγόρης Τσιρώνης, για να δικαιολογεί τις απουσίες του από τους χώρους διαμονής του, έλεγε ότι ήταν ταξιτζής και ο Σπύρος Δραβίλας επαγγελματίας οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών.



«Το παιδί έχει αλλάξει πολλά δεδομένα στο μυαλό της Πόλας Ρούπα»

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητώντας τα ίχνη της Πόλας Ρούπα, μετά τη φυγή της από το «οικογενειακό» σπίτι στο Μαρούσι, έπειτα από τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη, διαπίστωσαν ότι επιχειρούσε να δημιουργήσει τις όποιες προϋποθέσεις κανονικών συνθηκών ζωής για το παιδί της. Η καταζητούμενη γυναίκα, το καλοκαίρι του 2014, είχε προβεί σε έρευνα για τον ιδανικό παιδικό σταθμό που θα ικανοποιούσε κάποιους κανόνες ασφαλείας προκειμένου να γράψει το παιδί της ως ένα πρώτο στάδιο κοινωνικοποίησής του. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τον είχε βρει και μάλιστα είχε προβεί και στις πρώτες επαφές για να το γράψει εκεί με πλαστή ταυτότητα.

«Η ύπαρξη του παιδιού φαίνεται να έχει αλλάξει πολλά δεδομένα στο μυαλό της Πόλας Ρούπα, ενδεχομένως και του Νίκου Μαζίωτη. Το παιδί τον Σεπτέμβριο φυσιολογικά θα έπρεπε να πάει σχολείο. Η καταζητούμενη μέχρι πρότινος δεν επεδίωκε καμία αναφορά στο παιδί της και πρόσφατα σε κείμενό της αφιέρωσε περίπου τρεις παραγράφους μιλώντας για αυτό, ίσως ακόμη και για να εκφράσει μηνυματικά την αγωνία της προς τον έγκλειστο σύντροφό της», υποστηρίζει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η Πόλα Ρούπα αναφέρει στο κείμενό της πως το πέρασμα στην παρανομία προήλθε από την απόφαση να μείνουν μαζί με το παιδί τους για να μη μεγαλώσει βλέποντας τους γονείς του πίσω από κάγκελα. «Το τίμημα που έχει πληρώσει και πληρώνει αυτό το παιδί όλα αυτά τα χρόνια είναι μεγάλο… Και ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αδικίας που έχω βιώσει και βιώνω στο πετσί μου είναι η ζωή που εξαιτίας σας υποχρεώνεται να κάνει το παιδί μου. Που μεταξύ όλων των άλλων έζησε τη βίαιη εξαφάνιση του πατέρα του από τη ζωή του, τον οποίον δεν μπορεί να δει ούτε να μιλήσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο. Οπότε και απέναντι στο παιδί μας έχουμε ένα πολύ μεγάλο χρέος. Να συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι, να μην παραιτηθούμε, να μην κάνουμε βήμα πίσω», γράφει μεταξύ άλλων.

Για αυτό το λόγο οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», την περασμένη Πέμπτη, ως αναζήτηση οικονομικών πόρων για τη συνέχιση της παρανομίας, συνεργαζόμενη με καταζητούμενους ληστές του «Διστόμου με τα μαύρα». Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Νίκος Μαζιώτης, συμμετέχοντας σε τουλάχιστον τέσσερις ληστείες μαζί τους, για να εξασφαλίσει με το μερίδιό του το βιοπορισμό τους, παράλληλα με τον εξοπλισμό για το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
pspyropoulos@e-typos.com

http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου