Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Συγκλονιστικό : Με σκυβαλοφόρα πέταξαν τους Υπερασπιστές της Λευκωσίας !


Λευκωσία: Σε σκυβαλοφόρα της εποχής, τα οποία άλλαξαν προσωρινά αποστολή, τοποθέτησαν και μετέφεραν νεκρούς για να τους θάψουν σε ομαδικό τάφο στον Τράχωνα, εκεί όπου άρχισαν εκ νέου έρευνες για ανεύρεση αγνοουμένων.
Η συγκλονιστική αυτή πληροφορία αφορά τους 45 ήρωες οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι για την υπεράσπιση της Λευκωσίας τον Ιούλιο του 1974.

Ο αριθμός 45 συμπίπτει με τον αριθμό των πεσόντων τις πρώτες μέρες της πρώτης εισβολής γι’ αυτό και πάντοτε εθεωρείτο υπερβολικός ο αριθμός των 200 ατόμων που φέρονταν να θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο, όπως διέρρευσε από την άλλη πλευρά. Εκτιμάται ότι η διόγκωση του αριθμού έχει να κάνει με την προπαγάνδα των Τούρκων ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν παρέλαβε 200 αγνοούμενους της που η ίδια πρότεινε να παραδώσει στις ελεύθερες περιοχές.
Ο ισχυρισμός της μη παραλαβής εκφράστηκε κατά διαστήματα από έξι «υπουργούς» του κατοχικού καθεστώτος, προφανώς για να είναι πιο πειστική η εκδοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους πεσόντες περιλαμβάνονται και δύο γνωστά σε πολλούς ονόματα, λόγω της συγγένειας τους με δημόσια πρόσωπα. Πρόκειται για τον κουνιάδο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον γιο του εκλιπόντος Παπαχριστόφορου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων.

Σημειώνεται, ότι την ίδια ώρα που πολεμούσαν οι πιο πάνω αγνοούμενοι για να κρατήσουν τη Λευκωσία, κάποιοι άλλοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν.

Εκσκαφές στην περιοχή που υπεδείχθη διενεργήθηκαν και το 2005 χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι η περιοχή άλλαξε από τότε με νέες αναπτύξεις, γεγονός το οποίο καθιστούσε το έργο του εντοπισμού πιο δύσκολο.

Πηγή :http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου