Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη του Προέδρου της Π.Ε.Ε.Π.Σ. στην Κρήτη




 Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035
Πειραιώς 31, Αθήνα ΤΚ 105 53
Τηλ 2132158247, 6980360855/6, Φαξ: 2105205927
Website: www.vfu.gr E-mail: info@vfu.gr



29 Οκτωβρίου 2015





Επίσκεψη του Προέδρου της Π.Ε.Ε.Π.Σ. στην Κρήτη


Σειρά συναντήσεων με Διοικήσεις Π.Υ. και συναδέλφους εθελοντές πυροσβέστες είχε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. κος Μάκης Τσιουγκρής, προ ολίγο ημερών, στο Ηράκλειο και στα Χανιά της Κρήτης.



Στις 12 Οκτωβρίου υπήρξε προγραμματισμένη συνάντηση τον 1ο Π.Σ. Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και συζήτηση με τους συνάδελφους σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το σύνολο του εθελοντικού προσωπικού, όπως είναι η εισαγωγή υποψήφιων εθελοντών, μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, η έλλειψη ΜΑΠ και στολών σταθμού, που δεν έχουν χορηγηθεί στους συναδέλφους της Κρήτης, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας, δημιουργώντας πρόβλημα στην ασφάλεια και την σωστή εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Αρχιπύραρχος Πιερρακάκης Στέφανος, ο Διοικητής Νομού Ηρακλείου Πύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης, ο Διοικητής του 1ο ΠΣ Ηρακλείου Επιπυραγός Σελινιωτάκης Μιχαήλ καθώς και ο υπεύθυνος για το εθελοντικό Προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Πυραγός Σταυρακάκης Γεώργιος.

Στις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της Π.Υ. Βρυσών Χανίων κο Μαρκουλάκη Γεώργιο, όπου εκτός των προαναφερθέντων θεμάτων συζητήθηκε η προοπτική ίδρυσης Εθελοντικών Κλιμακίων σε απομακρυσμένες περιοχές των ορίων ευθύνης του Σταθμού.

Την ίδια ημέρα έλαβε χώρα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αποκορώνου κο Κουκιανάκη Χαράλαμπο, παρουσία και του εκπροσώπου της Εθελοντικής Ομάδος Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών κου Καπαρουδάκης Παντελής. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. τους ενημέρωσε σχετικά με την δυνατότητα του Δήμου και τον τρόπο, ώστε να αιτηθεί στο Αρχηγείο του Π.Σ. η ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες τις περιοχής σε θέματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. διαβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει στενή συνεργασία με τον Δήμο για το θέμα αυτό και θα υποστηρίξει κάθε μελλοντική πρωτοβουλία του προς αυτή την κατεύθυνση.


Από το Γραφείο Τύπου
της ΠΕΕΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου