Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Άσκηση πεδίου με κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2016»



Άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2016» πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου, σε εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, στη θέση Αμυγδαλέζα του Δήμου Αχαρνών.
Στόχος της άσκησης, την οποία οργάνωσε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής, ήταν η βελτίωση της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών μετά από την εκδήλωση σεισμού.
Στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκε κατάσβεση πυρκαγιάς και έγιναν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Την άσκηση συντόνισαν ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ Αττικής Υποστράτηγος Π.Σ. Κωνσταντίνος Γιόβας και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδριόπουλος.
Στη «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2016» συμμετείχαν πυροσβεστικοί υπάλληλοι του 6ου και του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, της 1ης ΕΜΑΚ, της ΔΙ.ΠΥ. Πειραιά, της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΠΣ, καθώς και εκπρόσωποι του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών.
Τις δράσεις που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης πεδίου παρακολούθησαν ο Υπαρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του ΟΑΣΠ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου