Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Δεν έχει σχέση με τρομοκρατία η αεροπειρατεία στην Κύπρο - πιθανό ερωτικό κίνητρο

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αεροπειρατής φέρεται να έδωσε 4σέλιδη επιστολή που αφορά την πρώην γυναίκα του, η οποία διαμένει στην Κύπρο. Στο αεροσκάφος κρατούνται ακόμα ως όμηροι επτά άτομα, τέσσερα μέλη του πληρώματος και τρεις ξένοι επιβάτες.
Καμία σχέση με τρομοκρατία δεν έχει η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της αιγυπτιακής Egypt Air που εξελίσσεται από τις 9:00 το πρωί στην Κύπρο, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.
«Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με τρομοκρατία», δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη Λευκωσία. Ερωτηθείς για τα κίνητρα του αεροπειρατή απάντησε: «Πάντα έχει να κάνει με μία γυναίκα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αεροπειρατής (που κατά πάσα πιθανότητα είναι ένας) φέρεται να έδωσε 4σέλιδη επιστολή που αφορά την πρώην γυναίκα του, η οποία διαμένει στην Κύπρο. Η πρώην σύζυγος του αεροπειρατή έχει μεταβεί το αεροδρόμιο της Λάρνακας, συνοδευόμενη από αστυνομικούς.

Ο δράστης έχει επίσης ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Μεγαλόνησο.

Στο αεροσκάφος κρατούνται ακόμα ως όμηροι επτά άτομα, τέσσερα μέλη του πληρώματος και τρεις ξένοι επιβάτες, όπως δήλωσε ο υπουργός Αεροπορίας της Αιγύπτου. Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων.

Το Airbus προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο πριν τις 9:00 το πρωί, ενώ εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου, αφού ένα άτομο απείλησε να πυροδοτήσει γιλέκο με εκρηκτικά μέσα στο αεροπλάνο, υποχρεώνοντας τον κυβερνήτη να προσγειωθεί στη Λάρνακα, σύμφωνα με την Egypt Air.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται να υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος, αν και αιγύπτιοι αξιωματούχοι σε δηλώσεις τους στο CNN εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσον ο δράστης όντως φέρει εκρηκτικά.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου